20/01/2022 20/01/2022 «Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε – αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού προς στην Τουρκία», τόνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο «Open». Σχολιάζοντας την άφιξη των πρώτων έξι Rafale χθες στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 14:35

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία φοβάται γιατί αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο

Διαδώστε:
Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία φοβάται γιατί αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο

«Οποιοσδήποτε παίξει με την εδαφική μας κυριαρχία θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να την υπερασπιστούμε – αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού προς στην Τουρκία», τόνισε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο «Open».

Σχολιάζοντας την άφιξη των πρώτων έξι Rafale χθες στην Αθήνα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην προμήθεια αυτού του όπλου μετά από μια εικοσαετία συζητήσεων για την αγορά αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, και σε πρωτόγνωρο για τα αμυντικά δεδομένα χρόνο παράδοσης.

Επιπλέον, όπως είπε, τα Rafale δίνουν στην Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα. Και πρόσθεσε ότι ο εκνευρισμός που βγαίνει από την Άγκυρα για τα Rafale και τα άλλα οπλικά συστήματα που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει τον φόβο της Τουρκίας ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή πιέζεται οικονομικά και ιστορικά έχει φανεί ότι εξάγει τέτοιου είδους πιέσεις. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «η ελληνική κυβέρνηση, με τα μηνύματα τα οποία στέλνει, δεν έχει αφήσει το περιθώριο στον κ. Ερντογάν και τους επιτελείς του να πιστεύουν ότι μια βόλτα στο Αιγαίο θα είναι ανέφελη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων