17/07/2023 18/07/2023 Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας  στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “‘Αρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού”. Στόχος του νομοσχεδίου, το οποίο είναι το πρώτο που καταθέτει στη νέα Βουλή η επανεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η κατάργηση των υποχρεώσεων και των διαδικασιών που περιορίζουν την άσκηση...
17 Ιουλίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 8:00

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους εκλογείς εξωτερικού

Διαδώστε:
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους εκλογείς εξωτερικού

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας  στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “‘Αρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού”.

Στόχος του νομοσχεδίου, το οποίο είναι το πρώτο που καταθέτει στη νέα Βουλή η επανεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η κατάργηση των υποχρεώσεων και των διαδικασιών που περιορίζουν την άσκηση εκλογικού δικαιώματος σε εκλογείς ήδη εγγεγραμμένους σε εκλογικούς κατάλογους της Επικράτειας, εκ μόνου του λόγου ότι οι εκλογείς αυτοί βρίσκονται κατά την ημέρα διενέργειας εκλογών ή δημοψηφίσματος, εκτός της Επικράτειας.

Συγκεκριμένα, απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των εν λόγω εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού που τηρούνται στο υπουργείο Εσωτερικών, με την κατάργηση των υφιστάμενων κριτηρίων και δικαιολογητικών, ενώ η αρμόδια υπηρεσία Του υπουργείου αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης εγγραφής αυτών στους ανωτέρω εκλογικούς καταλόγους. Διερύνεται δηλαδή το εκλογικών σώμα και διευκολύνεται η ψήφος των Αποδήμων.

Καταργείται επίσης, η Ειδική Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση ενστάσεων κατά απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος Αποδήμων: Πως αξιολογούν οι ομογενείς το νέο νομοσχέδιο και τι ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων