14/08/2023 14/08/2023 Η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει, έστω και για λίγες ώρες, στο ιερό παλλάδιο της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει αύριο την Θεία Λειτουργία. Μετά την περιπέτεια με την άδεια των Τουρκικών αρχών, την οποία τελικά χορήγησαν και γραπτώς, βρέθηκε και τηλεοπτική λύση ύστερα από την έκκληση...
14 Αυγούστου, 2023 - 8:20

Βρέθηκε τηλεοπτική λύση για την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Διαδώστε:
Βρέθηκε τηλεοπτική λύση για την Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει, έστω και για λίγες ώρες, στο ιερό παλλάδιο της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει αύριο την Θεία Λειτουργία. Μετά την περιπέτεια με την άδεια των Τουρκικών αρχών, την οποία τελικά χορήγησαν και γραπτώς, βρέθηκε και τηλεοπτική λύση ύστερα από την έκκληση που απηύθυνε ο Παναγιώτατος. Έτσι, αύριο στις 10 το πρωί η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Θα είναι η δέκατη φορά μετά την ιστορική λειτουργία το 2010 που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει στον ιερό αυτό τόπο για τους ανά την οικουμένη Ποντίους. Ωστόσο, τα προβλήματα επιλύονται εν μέρει καθώς, μπορεί η Θεία Λειτουργία να τελεστεί στο όρος Μελά, στο μοναστήρι της Παναγίας, ο Εσπερινός όμως θα τελεστεί όμως στην Τραπεζούντα σε ναό των ρωμαιοκαθολικών κατόπιν ευγενούς παραχωρήσεως για το σκοπό αυτό.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων