17/05/2020 17/05/2020 Τη θέση της Ιεράς Συνόδου χαιρέτησε με ανάρτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένα από τα τρία πρόσωπα για το οποίο σήμερα το πρωί στο Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, διάβασε το «Μεγάλο Αφορισμό». Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της διευκρίνισε «ότι μόνο η...
17 Μαΐου, 2020 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 15:17

Χαρδαλιάς: «Η ανακοίνωση της Ι. Συνόδου απαντάει σε όλα»

Διαδώστε:
Χαρδαλιάς: «Η ανακοίνωση της Ι. Συνόδου απαντάει σε όλα»

Τη θέση της Ιεράς Συνόδου χαιρέτησε με ανάρτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένα από τα τρία πρόσωπα για το οποίο σήμερα το πρωί στο Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, διάβασε το «Μεγάλο Αφορισμό».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της διευκρίνισε «ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.»

Άμεση ήταν αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει: 

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει. Όσοι μεγαλώσαμε με αρχες και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθυνει και να μας οδηγει, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε. Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος. Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων