15/07/2023 15/07/2023 Η Πολιτεία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους όσοι με τα όπλα επιχείρησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία, δίνοντας στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να εισβάλει στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή σημερινή 49η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο, τονίζοντας πως “η δημοκρατική μνήμη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο...
15 Ιουλίου, 2023 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 8:52

Χριστοδουλίδης: Η δημοκρατική μνήμη αδιαπραγμάτευτο χρέος προς την Ιστορία

Διαδώστε:
Χριστοδουλίδης: Η δημοκρατική μνήμη αδιαπραγμάτευτο χρέος προς την Ιστορία

Η Πολιτεία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους όσοι με τα όπλα επιχείρησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία, δίνοντας στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να εισβάλει στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή σημερινή 49η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο, τονίζοντας πως “η δημοκρατική μνήμη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος προς την Ιστορία”.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως «σήμερα, σε ακόμη μια μαύρη επέτειο της αποφράδας 15ης Ιουλίου του 1974, του προδοτικού πραξικοπήματος για την ανατροπή του νόμιμα εκλελεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’, ανακαλούμε τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού ‘Σαν μισούνται ανάμεσό τους, δε τους πρέπει ελευθερία’.»

Πρόσθεσε πως «η Πολιτεία τιμά την μνήμη των ηρώων που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974 και την ίδια στιγμή, καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους όσοι με τα όπλα επιχείρησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία δίνοντας στην Τουρκία την αφορμή που έψαχνε για να εισβάλει στην Κύπρο».

«Σαράντα εννιά χρόνια μετά, η δημοκρατική μνήμη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος προς την Ιστορία. Μια μνήμη που ‘ταξιδεύει’ στον χρόνο ως ιστορική επιταγή προς όλους μας για συνεργασία και συμπόρευση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων