09/03/2023 09/03/2023 Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του. Ο Πρόεδρος επαναδιατύπωσε στην ΕΡΤ τη θέση ότι η προσπάθειά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. Επιχειρηματολόγησε υπέρ των οφελών από ενεργότερη...
09 Μαρτίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 10:49

Χριστοδουλίδης: Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών

Διαδώστε:
Χριστοδουλίδης: Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών

Η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των Βρυξελλών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του.

Ο Πρόεδρος επαναδιατύπωσε στην ΕΡΤ τη θέση ότι η προσπάθειά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για το Κυπριακό, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών. Επιχειρηματολόγησε υπέρ των οφελών από ενεργότερη ευρωπαϊκή εμπλοκή, φέροντας ως παράδειγμα τις σημαντικές συγκλίσεις και τη διαπραγμάτευση στο Κραν Μοντανά.

Ακόμη, τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά του και προσθέτει πως κάθε μέρα που περνά, απομακρύνει το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πρέπει να αρχίσει πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως οι εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, παρά το κόστος, δημιουργεί μια ευκαιρία, καθώς είναι ίδιες οι συνθήκες με την τουρκική εισβολή. Γεγονός, εκτίμησε, που δημιουργεί συνθήκες οι οποίες μπορεί να αξιοποιηθούν, καθώς η Τουρκία παραμένει υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα ενεργειακά, είπε πως ο σχεδιασμός θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο πολιτικό του μέλλον, τονίζοντας πως δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος.

Εξέφρασε, επίσης, τη βούλησή του για συνεργασία με τα δύο μεγάλα κόμματα, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ, sigmalive

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων