08/12/2020 08/12/2020 Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις  τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως διευκρίνισε σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Πέτσας ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 14:35

Χριστούγεννα 2020: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τις εκκλησίες – Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Χριστούγεννα 2020: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τις εκκλησίες – Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπ. Αθηνών

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις  τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως διευκρίνισε σήμερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Πέτσας ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Όσο αφορά στη μετακίνηση με sms ο Σ.Πέτσας τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου και θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού. Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι, επίκειται επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Αξιολογώντας την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο».

Διαβάστε – Πανδημία: Παράταση μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου – Εντός της εβδομάδας επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπ. Αθηνών για τις εκκλησίες

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς στις 14 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον έως την εορτή των Φώτων, δηλαδή να μην δοθεί άλλη χρονική παράταση, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει ακόμα μία εβδομάδα παράταση έως τις 21 Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των πιστών που θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται στους ναούς θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενδεχομένως εντός της επομένης εβδομάδας, η οποία θα τοποθετηθεί επί των εξελίξεων
«Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα και στον κ. Αντώνη Σρόιτερ ενώ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.
«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα» τόνισε στο τέλος της συνέντευξης ενώ κάλεσε πάλι τους πολίτες «να σεβαστούμε τους στοιχειώδεις κανόνες».

Διαβάστε – Κ. Μητσοτάκης: «Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα»

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων