24/01/2020 24/01/2020 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει την Τουρκία εγχειρίδιο το οποίο κυκλοφόρησε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων. Στο βιβλίο απεικονίζονται οι γυναίκες με μαντήλα ως καλές, και όσες δεν φορούν, ως βίαιες απέναντι στα παιδιά τους και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Το εγχειρίδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Προληπτικής Υποστήριξης που...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 11:40

Υπ. Παιδείας Τουρκίας: “Οι καλές γυναίκες φορούν μαντήλα”

Διαδώστε:
Υπ. Παιδείας Τουρκίας: “Οι καλές γυναίκες φορούν μαντήλα”

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει την Τουρκία εγχειρίδιο το οποίο κυκλοφόρησε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων.
Στο βιβλίο απεικονίζονται οι γυναίκες με μαντήλα ως καλές, και όσες δεν φορούν, ως βίαιες απέναντι στα παιδιά τους και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το εγχειρίδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Προληπτικής Υποστήριξης που ξεκίνησε από το Υπουργείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε γεγονότα όπως οι φυσικές καταστροφές, η τρομοκρατία και η σεξουαλική κακοποίηση.
Και απευθύνεται σε δασκάλους προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τους μαθητές τους.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί με δηλώσεις τους σε τουρκικά μέσα τονίζουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεται άμεσα, περνά εμμέσως στη συνείδηση του κόσμου ότι “οι καλές γυναίκες φορούν μαντήλα, κι πως όσες δεν καλύπτουν το κεφάλι τους είναι κακές”. Επισημαίνουν δεν ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ολόκληρο πλαίσιο κινήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν, να ενισχύσει το μουσουλμανικό φρόνημα και τρόπο ζωής. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Τούρκου προέδρου φορά πάντοτε μαντήλα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων