10/07/2023 10/07/2023 Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, 10 Ιουλίου, η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση αδειών Γάμου, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα τέλη χαρτοσήμου που εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο, είναι: τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια,...
10 Ιουλίου, 2023 - 11:40

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για τέλεση θρησκευτικού Γάμου

Διαδώστε:
Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για τέλεση θρησκευτικού Γάμου

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, 10 Ιουλίου, η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση αδειών Γάμου, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα τέλη χαρτοσήμου που εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο, είναι:

  1. τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων,
  2. αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων
  3. και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο».

Τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

Την απόφαση αυτή κοινοποίησε με Εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων