20/11/2022 21/11/2022 Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και είχε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων. Από την δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τοιχοποιία στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Παναγούλα...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 4:36

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ζημιές στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ζημιές στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και είχε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων. Από την δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τοιχοποιία στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Παναγούλα στη πόλη της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ο εξωτερικός τοίχος στην πλευρά του δρόμου, καθώς έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του.

Για τον λόγο αυτό, ειδοποιήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο βρέθηκε η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη και συνεργείο που μάζεψε τις πέτρες από τον δρόμο.

Στη συνέχεια η κα. Μουζάκη ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου όπου άμεσα έφτασε περιπολικό, με τους άνδρες της Αστυνομίας να κλείνουν με κορδέλες και πινακίδες κομμάτι του δρόμου για την αποφυγή ατυχήματος.

Επίσης, ενημερώθηκε και η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όπου ανήκει το συγκεκριμένο κτήριο και έφτασε στο σημείο ο Ηγούμενος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λιβέρης ο οποίος έκανε αυτοψία και αύριο το πρωί θα έρθουν συνεργεία για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Να τονίσουμε ότι, ευτυχώς που έγινε ότι έγινε σήμερα Κυριακή και δεν κυκλοφορούσε κανείς εκείνη την ώρα από το σημείο. Λίγο πιο πάνω στεγάζεται το ΑΕΙ και το Λύκειο της Παναγούλας και καθημερινά περνούν από κει εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές!

(Φωτογραφίες: Stigma Radio 97,6 – imerazante.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων