18/06/2020 18/06/2020 Πεπεισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ότι η γλώσσα της πατρίδας του πρέπει να αποκαλείται «μακεδονική» και οι πολίτες της χώρας του «Μακεδόνες» και γιατί όχι άλλωστε, αφού μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών όλα αυτά παραχωρήθηκαν στον λαό του και από την ελληνική πλευρά… «Όσο υπάρχουν Μακεδόνες, θα υπάρχει και η...
18 Ιουνίου, 2020 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 9:43

Ζόραν Ζάεφ: «Κανείς δεν αμφισβητεί πια»

Διαδώστε:
Ζόραν Ζάεφ: «Κανείς δεν αμφισβητεί πια»

Πεπεισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ότι η γλώσσα της πατρίδας του πρέπει να αποκαλείται «μακεδονική» και οι πολίτες της χώρας του «Μακεδόνες» και γιατί όχι άλλωστε, αφού μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών όλα αυτά παραχωρήθηκαν στον λαό του και από την ελληνική πλευρά…

«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες, θα υπάρχει και η μακεδονική γλώσσα. Όσο υπάρχει μακεδονική γλώσσα, θα υπάρχουν και Μακεδόνες», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook o πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος των εκλογών της 15ης Ιουλίου συνέχισε, λέγοντας τα εξής:

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας. Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα που μεγάλωσα και μορφώθηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου. Είναι ευθύνη και ιερό καθήκον να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών. Κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων