11/09/2019 11/09/2019 Punonjësit e mirëmbajtjes së DRKK Korçë po vijojnë punën për restaurimet e objekteve me vlera kulturore dhe historike për ti shndërruar ato në atraksione të denja për turistët vendas dhe të huaj. Ekipi i mirëmbajtjes së DRKK Korçë së fundmi ka përfunduar punimet në kishën e Shën Jovanit, në fshatin Boboshticë. Mbi dy javë është...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 16:53

FOTO/ Boboshticë, përfundojnë punimet restauruese në kishën e Shën Jovanit

Διαδώστε:
FOTO/ Boboshticë, përfundojnë punimet restauruese në kishën e Shën Jovanit

Punonjësit e mirëmbajtjes së DRKK Korçë po vijojnë punën për restaurimet e objekteve me vlera kulturore dhe historike për ti shndërruar ato në atraksione të denja për turistët vendas dhe të huaj.

Ekipi i mirëmbajtjes së DRKK Korçë së fundmi ka përfunduar punimet në kishën e Shën Jovanit, në fshatin Boboshticë.

Mbi dy javë është punuar intensivisht për restaurimin e çatisë, zëvendësimin e petavrave të dëmtuara, vendosjen e shtresës hidroizoluese në të gjithë sipërfaqen e çatisë dhe zëvendësimin e tjegullave të dëmtuara.

Kisha e Shën Jovanit është objekti i katërt monument kulture që po ndërhyhet në Qarkun e Korçës, nga ekipi i mirëmbajtjes së DRKKK.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων