ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
19.11.2021 | 14:27
Profeti Abdi. Dëshmorët Varlaami, Iliodhori. Dëshmor Azisi. Episkop Filareti i Moskës. Oshënar Joani në Rila

E premte, 19 nëntor 2021 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) Profeti Abdi. Dëshmorët Varlaami, Iliodhori. Dëshmor Azisi. Episkop Filareti i Moskës. Oshënar Joani në Rila. – Profeti Abdi – Nuk e njohim me saktësi origjinën e profetit Abdi, profecia e të cilit, më e shkurtra nga…

19.11.2021 | 14:25
Leximet biblike

E premte, 19 nëntor 2021 – Leximet biblike JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES 15 NËNTOR – 25 DHJETOR – APOSTULLI – Kolosianëve 4:10-18. Ju përshëndet Aristarku, shoku im i burgut, edhe Marku, i nipi i Barnabës, për të cilin morët porosi; në ardhtë tek ju, mirëpriteni; edhe Jisui i quajtur Just, të cilët janë nga…

18.11.2021 | 16:49
Iu dorëzuan dimpolmat psaltëvë të rinj

Më 14 nëntor, të Dielën e Samaritanit të Mirë, pas Liturgjisë Hyjnore, në Katedralen “Ngjallja e Krishtit” në Tiranë, Kryepiskopi Anastas u dorëzoi diplomat 5 të rinjve që mbaruan Shkollën e Muzikës Bizantine të Kishës sonë. Duke iu drejtuar të rinjve dhe besimtarëve, Fortlumturia e Tij tha: “Sot kemi dhe një tjetër gëzim nga shkolla…

18.11.2021 | 16:45
Dëshmor Platoni

E enjte, 18 nëntor 2021 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) Dëshmor Platoni. Dëshmor Romani. Dëshmor i ri Anastasi në Paramithi. – Dëshmor Platoni – Shën Platoni jetonte në Angira, në Galati, në kohën e sundimit të perandorit Maksimian (285-305) dhe ishte vëllai i martirit të shenjtë…

17.11.2021 | 15:14
Një takim i ngrohtë me udhëheqësit fetarë, me rastin e Ditës Botërore të Tolerancës

Mirënjohje për tolerancën dhe harmoninë fetare; për kontributin në kultivimin e humanizmit, vlerave kombëtare e qytetare; për mbështetjen e besimtarëve, qytetarëve e komuniteteve gjatë pandemisë. Toleranca fetare, një vlerë e spikatur e shqiptarëve, prej së cilës duhet të mësojmë të gjithë! Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë

17.11.2021 | 14:38
Oshënar Grigori i Neoqesarisë

E mërkurë, 17 nëntor 2021 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) Oshënar Grigori i Neoqesarisë. Oshënar Genadi i Konstandinopojës. Oshënare Hilda. – Oshënar Grigori i Neoqesarisë – Ati ynë i shenjtë Grigori lindi rreth vitit 214, në gjirin e një familjeje të ndritur pagane të Neoqesarisë, në…

16.11.2021 | 14:47
Apostull e Ungjillor Mattheu

E martë, 16 nëntor 2021 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) Apostull e Ungjillor Mattheu. Dëshmore Ifigjenia. Fulviani në Etiopi. Oshënar Sergji nga Malopinenga. – Apostull e Ungjillor Mattheu – Apostulli i shenjtë Mattheu në fillim quhej Levi. Ai ishte biri i Alfeut dhe ushtronte profesionin e…

15.11.2021 | 17:28
Dëshmorët Guria, Samonai, Habibi (Avivi). Oshënar Pais Velickofski

E hënë, 15 nëntor 2021 – Shenjtori i ditës. SOT FILLOJMË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) Dëshmorët Guria, Samonai, Habibi (Avivi). Oshënar Pais Velickofski. – Dëshmorët Guria, Samonai, Habibi (Avivi) – Martirët e shenjtë Guria dhe Samonai ishin priftërinj në krahinën e Edesës, kur perandori Dioklecian nisi persekutimin e madh (303). Të…

15.11.2021 | 17:24
E DIELA E VIII E LUKAIT

(Luka 10:25-37). Çelësi i jetës së amëshuar “Shko edhe ti dhe bëj të njëjtën” (Zoti) ( v. 37). Shkak për të thënë Zoti paravolinë e mrekullueshme të Samaritanit të mirë, të cilën e përmban Ungjilli i sotëm, ishte një ligjtar, domethënë një mësues i ligjit të Moisiut, i cili pyeti Krishtin: “Mësues, çfarë të bëj…

Τα σημαντικότερα νέα