ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
26.11.2018 | 7:00
Shërbesa Përkujtimore e 45-vjetorit të Fjetjes të Imzot Irine Banushit

Me rastin e 45-vjetorit të fjetjes më Zotin të Episkopit të Apollonisë Imzot Irine Banushi në katedralen e Shën Gjergjit në Fier u bë shërbesa e përkujtimores. Gjithashtu u bë një përshkrim i jetës dhe kontributit të Imzot Irineut, “ Martirit të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë”, sic e quan Teologu i shquar Dhimitër Beduli….

23.11.2018 | 12:49
Oshënar Amfiloku i Ikoniumit. Grigori i Akragandisë. Oshënar Aleksandër Nevski.

Ati ynë i shenjtë Amfiloku lindi mes viteve 340 dhe 345, në Dioqesari, një qytezë në Kapadoki. Rridhte nga një familje aristokrate e pasur dhe e krishterë. Motra e të atit, Nona, ishte e ëma e shën Grigor Theologut dhe gjatë gjithë jetës së tij, shën Amfiloku mbeti mik dhe shok përpjekjesh i tre Etërve…

22.11.2018 | 11:19
Apostujt Arkipi, Filemoni, Apfia e Onesimi nga të 70-t. Klimi i Ohrit. Dëshmore Cecilia. Dëshmor Mihaili i Tverit.

Shën Filemoni vinte nga një familje e pasur dhe fisnike e Kolosit në Frigji dhe u bë i krishterë, kur dëgjoi predikimin e apostullit të shenjtë Pavli, bashkë me gruan e tij, Apfian dhe të birin, Arkipin. Plot besim dhe me dashuri të flaktë për ta mbështetur dhe për të ndihmuar gjithë vëllezërit më Krishtin,…

21.11.2018 | 15:36
Ungjilli – Llukai 10:38-42, 11:27-28

  Edhe ndodhi që kur ata po shkonin, ai hyri në një fshat; dhe një grua që e kishte emrin Marta, e priti atë në shtëpinë e saj. Edhe ajo kishte një motër që quhej Maria, e cila ndenji pranë këmbëve të Jisuit dhe dëgjonte fjalën e tij. Edhe Marta mundohej shumë duke shërbyer; dhe…

21.11.2018 | 15:15
Hyrja e Hyjlindëses Mari në Tempull. Oshënar Sozomeni.

    Kur fëmija e shenjtë dhe e dëlirë, që u dha nga Perëndia për gjininë njerëzore që mbeti shterpë për shkak të mëkatit, të pasioneve dhe vdekjes, arriti moshën 2-vjeçare, i ati, Joakimi, i tha së shoqes: “Le ta çojmë në tempullin e Zotit, që të përmbushet premtimi që bëmë, për ta dedikuar që…

21.11.2018 | 15:08
Apostulli – Hebrenjve 9:1-7

  Kishte pra edhe dhiata e parë rregulla adhurimi dhe shenjtëroren tokësore. Sepse u ndërtua tenda e parë, në të cilën ishte edhe kandileri, edhe tryeza, edhe paravënia e bukëve, tendë e cila quhet Shenjtërore. Edhe pas kurtinës së dytë ishte tenda që quhet Shenjtërore e Shenjtëroreve, e cila kishte një temianicë të artë, edhe…

13.11.2018 | 16:00
Kryepiskopi Anastas nderohet me “Aristototeli i artë” nga Universiteti i Selanikut

Dje, e enjte 18 tetor 2018, Universiteti Aristotelian i Selanikut nderoi me titullin e lartë “Aristoteli i Artë”, Fortulmturinë e tij, Kryepiskopin e Tiranës, Durrësit dhe të Gjithë Shqipërisë Anastasin, si personalitetin me rrezatim botëror dhe me rol hierapostolik. Mbledhja panegjirike publike e Senatit të Universitetit Aristotelian të Selanikut u zhvillua në Sallën e Ceremonive…

13.11.2018 | 15:49
MBLIDHET PRESIDENCA E KESHILLIT NDERFETAR TE SHQIPERISE

Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur sot më dt. 22.10.2018 në Selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë marrë disa vendime të rëndësishme, lidhur me mirëfunksionimin dhe disa ndryshime statusore të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, themeluar në vitin 2007 nga komunitetet fetare tradicionale…

13.11.2018 | 15:39
Thirrje

+ Anastasi Kryepiskop i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë THIRRJE U lutemi të gjitha palëve që trupi i Konstandinos Kacifas të jepet për t’u varrosur sipas traditës fetare. Të gjithë shpirtrat le të gjejnë paqen. Zhurma e papërgjegjshme le të ndalet dhe ngjarjet të shqyrtohen në vazhdim me objektivitet dhe respekt të ndërsjellë.

Τα σημαντικότερα νέα