ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
13.01.2020 | 13:26
Dëshmorët Ermili, Stratoniku. Oshënar Maksim Kafsokaliviti. Oshënar Jakovi i Nisivës

SHENJTORI I DITES. E hënë, 13 janar 2020 Dëshmorët Ermili, Stratoniku. Oshënar Maksim Kafsokaliviti. Oshënar Jakovi i Nisivës – Dëshmorët Ermili, Stratoniku – Shën Ermili ishte dhjak në Singidunum (Beograd), në kohën kur mbretëronte perandori Licinius (324). U denoncua nga paganët dhe i priti me gëzim e me padurim ushtarët që erdhën ta arrestonin. E…

13.01.2020 | 13:21
Leximet biblike

E hënë, 13 janar 2020 – Leximet biblike. APOSTULLI – Romakëve 5:1-10. Si u drejtësuam pra prej besimi, kemi paqe me Perëndinë me anë të Zotit tonë Jisu Krisht, prej të cilit kemi edhe hyrjen me anë të besimit në këtë hir, në të cilin qëndrojmë; edhe mburremi në shpresën e lavdisë së Perëndisë. Edhe…

13.01.2020 | 13:15
Reflektimi dhe lutja mblodhi grupin rinor te Tiranës

Reflektimi dhe lutja mblodhi grupin rinor te Tiranës ditën e enjte te salla e Rinisë, Katedrale dhe ditën e shtunë në soditjen e bukurisë së natyrës në Dajt. Atë Grigori drejtoi lutjet dhe reflektimet në të cilat u theksua kthimi te Zoti dhe të jetuarit e një jete sipas vullnetit të Zotit, jo me frymën…

12.01.2020 | 14:22
DOKTRINA ORTHODHOKSE – Sinodi i Kalqedonisë

Mësimi rreth Jisu Krishtit, Birit të mishëruar të Perëndisë, u zhvillua dhe u shpjegua më tej në Sinodin e Katërt Ekumenik të Kalqedonisë. Ky lloj shpjegimi ishte i nevojshëm sepse ishte një tendencë për të theksuar natyrën hyjnore të Krishtit aq shumë, sa që natyra e Tij njerëzore pothuaj ishte mohuar fare. Në sinodin e…

12.01.2020 | 14:09
Miratohet projekti i restaurimit të Manastirit të Shën Mërisë së Skutarasë, Vuno

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin e restaurimit: “Rrënojat e Manastirit të Shën Mërisë së Skutarasë”, Vuno. “Projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Vlorë parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në elementët konstruktivë të kishës”, sqaroi Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore mirëpret çdo bashkëpunim dhe mbështetje që…

12.01.2020 | 11:33
Aborti është vlerësuar si shkaku kryesor i vdekjeve përgjatë vitit 2019, duke i dhënë fund jetës së 42 milion foshnjave të palindura

Aborti është vlerësuar si shkaku kryesor i vdekjeve përgjatë vitit 2019, duke i dhënë fund jetës së 42 milion foshnjave të palindura. Sipas raportimeve të Worldometers, shifra e aborteve të kryera më 2019 ka kaluar 42 milion, gjë që e cilëson abortin si shkaktar kryesor të vdekjeve përgjatë këtij viti. Sipas raportimeve të organizatave të…

12.01.2020 | 11:09
Shenjtori i ditës

E diel, 12 janar 2020 – Shenjtori i ditës. Dëshmorët Tatjana, dhjakone; Efthasia, Mertiu. Oshënar Ilia, çudibërës. Provi i Veronës. – Dëshmore Tatjana, dhjakone – Shën Tatjana ishte bija e një romaku të pasur e me influencë, i cili kishte qenë 3 herë konsull. U bë dhjakone e Kishës së Romës, dhe u denoncua si…

11.01.2020 | 16:40
Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin e restaurimit: “Kisha Shën e Premte”, Sop, Fier

Projekti i hartuar nga Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në elementët konstruktivë të kishës. Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore mirëpret çdo bashkëpunim dhe mbështetje që kontribuon në ruajtjen e trashëgimisë sonë kulturore.     — facebook.com/Imk.gov.al

11.01.2020 | 14:57
Shenjtori i ditës

Oshënar Theodhos Kinovjarku. Oshënar Vitali në Gaza. Oshënare Etenia. – Oshënar Theodhos Kinovjarku – Shën Theodhosi, kryetar dhe udhëheqës i kinovitëve (murgjërit që jetojnë në komunitet) në Palestinë dhe një yll i shkëlqyer për përjetësinë në qiellin shpirtëror, lindi rreth vitit 423 në fshatin Garisos, nga prindër besimtarë dhe që e kishin frikë Perëndinë, të…

Τα σημαντικότερα νέα