ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
29.12.2021 | 16:13
U botua Tipikoja e shërbesave të përditshme kishtare e vitit 2022.

Tipikoja është udhëzues për klerikët dhe psaltët, që ndihmon në kryerjen e saktë dhe të njëtrajtshme të shërbesave adhuruese ditore përgjatë vitit liturgjik kishtar. Hartimi i kësaj Tipikoje në shqip u bazua në librin «Κυριακοδρόμιον και Mηνολόγιον του έτους 2022», duke u përshtatur me praktikën liturgjike të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë dhe duke dhënë…

28.12.2021 | 16:52
20.000 dëshmorët në Nikomedi

E martë, 28 dhjetor 2021 – Shenjtori i ditës. 20.000 dëshmorët në Nikomedi. Dëshmore Domna. Dëshmor Sekundi. Oshënar Simon Mirovliti. – 20.000 dëshmorët në Nikomedi – Kur perandori Maksimian Galeri u kthye fitimtar nga lufta e tij kundër etiopasve (304), ai shpalli se do të bënte ofrime për perënditë në mbarë perandorinë, si shenjë falënderimi….

28.12.2021 | 16:41
Krishtlindje në çdo Familje!

Krishtlindja është një periudhë e bekuar për përjetimin e miqësisë, përkujdesjes dhe dashurisë. Kjo është një periudhë e vitit kur ne mund ti’ japim dhuratat e gëzimit dhe lumturisë të tjerëve. Ashtu si Shpëtimtari ynë Zoti Jisu Krisht, ne mund të vizitojmë të sëmurët, t’u japim të varfërve dhe t’i bëjmë shoqëri të vetmuarve. Mitropolia…

27.12.2021 | 19:26
Mesazhi i Krishtlindjes i Mitropolitit i Beratit, Vlorës dhe Kaninës Ignatius

† IGNATI Mitropoliti i Beratit, Vlorës dhe Kaninës Klerit dhe Besimtarëve shpresëtarë të Mitropolisë, Bijtë e mi të dashur më Zotin! “Perëndi është ai që lindi, dhe Nëna e Tij e virgjër; ç’gjë tjetër më të madhe dhe të re dhe të parëdukur, pa krijesa?” Me këto vargje, të mbushura me përmbajtje, e fillon jetëshkruesi…

27.12.2021 | 19:23
Krishtlindje të gëzuara dhe të ndriçuara nga Lindja e Shpëtimtarit

Krishtlindja sjell kudo atmosferë festive. Të gjithë ndihen të gëzuar. Këtë e shihje që në ditët para festës, të mbushura me shërbesat e kësaj periudhe (shumë kisha në të mbarë vendin bënë Sarandar – Liturgji Hyjnore për 40 ditë rresht, ndërsa në Vigjilje të festës, më 24 dhjetor u kremtua shërbesa e Orëve të Krishtlindjes),…

27.12.2021 | 16:52
Kryedhjak Stefani, dëshmori i parë

E hënë, 27 dhjetor 2021 – Shenjtori i ditës. Kryedhjak Stefani, dëshmori i parë. Hierodëshmor Maurici. Dëshmore Fabiola. Oshënar Theodhori i Shkruari. – Kryedhjak Stefani, dëshmori i parë – Pas Pentikostisë dhe zbritjes së Shpirtit të Shenjtë mbi apostujt, ishin të shumtë ata që nisën të konvertohen, të bindur prej fjalëve të zjarrta të apostujve…

24.12.2021 | 14:07
Dëshmorët Evgjenia, Filipi, Protasi, Hiacinthi

E premte, 24 dhjetor 2021 – Shenjtori i ditës. JEMI NË DITËN E FUNDIT TË KRESHMËS SË KRISHTLINDJES Dëshmorët Evgjenia, Filipi, Protasi, Hiakinthi. Oshënaret Irmina dhe Adela. Dëshmor i ri Ahmeti. Oshënar Nikolla Ushtari. – Dëshmorët Evgjenia, Filipi, Protasi, Hiacinthi – Martirja e shenjtë dhe e lavdëruar, Evgjenia, lindi në Romë, nën mbretërimin e Komodit…

23.12.2021 | 16:21
Oshënar Naumi në Ohër, çudibërës

E enjte, 23 dhjetor 2021 – Shenjtori i ditës. Oshënar Naumi në Ohër, çudibërës. 10 dëshmorët e Kretës. Oshënar Pavli, kryepiskop i Neoqesarisë. JEMI NË KRESHMËN E KRISHTLINDJES (15 NËNTOR – 25 DHJETOR) – Oshënar Naumi në Ohër, çudibërës – I lindur në tokë bizantine, në epokën kur Kisha po zbukurohej përsëri me ikonat e…

23.12.2021 | 16:19
KRISHTLINDJE 2021 QENDRESE PAQESORE – NUK JEMI VETEM

† Kryepiskop i Tiranës, Durrësit dhe i Gjithë Shqipërisë KRISHTLINDJE 2021 ̈̈ ̈ – ̈ “ ̈ℎ ̈“ (ℎ.1:18) Në këto ditë festive, zakonisht përsëriten mendime, mesazhe dhe komente të ndryshme rreth paqes, dashurisë, gëzimit dhe shpresës. Sigurisht, ka dhe nga ata që preferojnë ta shkëpusin kuptimin e tyre nga thelbi i Krishtlindjes, duke i…

Τα σημαντικότερα νέα