ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
25.04.2020 | 18:50
Shenjtori i ditës

E shtunë, 25 prill 2020 – Shenjtori i ditës. E Ndritshme. KRISHTI U NGJALL! Apostull e Ungjillor Marku. Aniani i Aleksandrisë. Dëshmore Niki. – Apostull e Ungjillor Marku – Ishte i biri i Marisë, një të krishtereje të pasur (Vep.12:12). Në moshën rinore ndoqi ngjarjet e fundit të jetës së Jisuit. Ndoshta në shtëpinë e…

24.04.2020 | 20:03
Mesazhi i Mitropolitit të Apolonisë dhe Fierit Hirësisë të tij Nikolla – Pashkë 2020

Krishti u Ngjall! Ditët e qëndrimit tonë në karantinë, na kanë bërë të vlerësojmë dhuratat që na ka dhënë Perëndia, si: Dhuratën e lirisë, vetëm ideja që nuk je i lirë, të sjell një tronditje dhe melankoli shpirtërore. Dhuratën e shoqërisë, të marrëdhënieve dhe të komunikimit me të tjerët. «Ferri, – shprehen disa teologë, s’është…

24.04.2020 | 18:21
Sot të krishterët në Bullgari kremtojnë të Premten e Ndritshme

Ditën e pestë të Javës së Ndritshme, e cila pason Pashkët, të krishterët në Bullgari sot nderojnë kujtesën e Shën Pjetrit Apostull. Sipas traditës sot ditën e emrit e festojnë bullgarët që quhen Zhivko dhe Zhivka. Siç gjatë të gjitha aktiviteteve të sivjetshme të lidhura me festat e Pashkëve besimtarët duhet të respektojnë kufizimet dhe…

24.04.2020 | 15:58
U kremtua dita e «Shën Gjergjit», në katedralen e Fierit, që mban emrin e këtij shenjtori të madh të kishës sonë

Këtë vitë kishim bekim të veçantë t’i falemi një pjese të lipsanit të Shën Gjergjit, i cili është dhuratë për katedralen tonë. » Liturgjia Hyjnore» u zhvillua nën drejtimin e Mitropolitit të Apollonisë dhe Fierit, Hirësia i Tij, Imzot Nikolla! Ju urojmë të gjithëve ju që festoni: Vite të bekuara e të shumta! Shën Gjergji…

24.04.2020 | 15:49
Me rastin e Pashkës, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë dhe gjithë besimtarët kanë marrë urime edhe nga personalitet politike.

Urime për Pashkë nga autoritetet e larta shtetërore dhe politikanë Me rastin e Pashkës, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë dhe gjithë besimtarët kanë marrë urime edhe nga personalitet politike. Presidenti, Z. Ilir Meta: Të dashur qytetarë shqiptarë, Të dashur besimtarë ortodoksë, Pashkë të mbara e të bardha për të gjithë! Gëzuar për shumë vjet, shëndet të…

23.04.2020 | 14:50
Leximet biblike

E enjte, 23 prill 2020 – Leximet biblike. E Ndritshme. KRISHTI U NGJALL! APOSTULLI – Veprat e Apostujve 12:1-11. Në atë kohë mbreti Irod vuri duart t’u bëjë keq disave prej kishës. Edhe vrau me thikë Jakovin, të vëllain e Joanit. Edhe kur pa se kjo është e pëlqyeshme për Judenjtë, vuri ndër mend të…

23.04.2020 | 14:10
Kremtimi i Pashkës 2020 në kushte izolimi!

Kremtimi i Pashkës 2020 në kushte izolimi! “Sivjet nuk do të mund ta transmetojmë dritën e Ngjalljes, nga njëra llambadhë te tjetra. Le të transmetojmë dritën e shpresës dhe të mospasjes frikë që na fal Krishti nga njëra zemër te tjetra! Krishti u Ngjall”! Kryepiskopi Anastas – Urimi paskal, 2020! Asnjë pengesë fizike nuk mundet…

22.04.2020 | 17:04
Nën kujdesin atëror të Mitropolitit të Beratit, Vlorës dhe Kaninës Imzot Ignatit, u shërbye, dreka paskale, në mensën «Shën Joan Përdëllimtari»

Pata uri dhe më dhatë për të ngrënë, pata etje dhe më dhatë për të pirë; isha i huaj dhe më pritët. (Mateu 25:35) Krishti u Ngjall! Nën kujdesin atëror të Mitropolitit të Beratit, Vlorës dhe Kaninës Imzot Ignatit, u shërbye, dreka paskale, në mensën «Shën Joan Përdëllimtari». Prej shumë vitesh tashmë, ofrojmë ushqim të…

22.04.2020 | 16:51
PASHKA E SHENJTË – Mitropoliti i Beratit, Vlorës dhe Kaninës

† IGNATI Mitropoliti i Beratit, Vlorës dhe Kaninës Klerit dhe Besimtarëve shpresëtarë Orthodhoksë Bijtë e mi të dashur më Krishtin Dëshmi për Ngjalljen “E tregoi veten e Tij të gjallë me shumë shenja pas pësimit të Tij.” (Veprat e Apostujve 1, 1 – 8.) Ngjallja e Zotit tonë është ngjarja më e madhe në historinë…

Τα σημαντικότερα νέα