ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
19.03.2020 | 14:58
Video/ Berat, restaurohen porta dhe afresket e rrallë në kishën e “Shën Triadhës”

Pas gjendjes së jashtëzakonshme, nga COVID-19 që ka prekur edhe vendin tonë, dyert e Kishës së “Shën Triadhës” në Berat do të hapen sërish, për të gjetur paqe apo për të shijuar afresket e rrallë që gjenden aty. Specialistët dhe eskpertët e fushës kanë restauruar portën dhe afresket. Mnistrja e Kulturës, Elva Margariti se shpehet…

18.03.2020 | 10:25
Tjetër njoftim mbi masat mbrojtëse kundër virusit Covid-19 (Koronavirus)

KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË 17.03.2020 – Tjetër njoftim mbi masat mbrojtëse kundër virusit Covid-19 (Koronavirus) Duke parë situatën e re të krijuar, kur rastet me Covid-19 po shtohen, përsëri me ndjenjën e përgjegjësisë dhe të dashurisë për grigjën tonë, njoftojmë si më poshtë klerin dhe besimtarët orthodhoksë për disa masa të tjera mbrojtëse shtesë:…

17.03.2020 | 17:39
Udhëzime shpirtërore për të rinj – “Dhuna kundër Grave” – Urania Mandro, Katekiste pranë KOASH

Dhuna kundër grave E prekur dhe e ndikuar nga lajmet e shumta të muajve të fundit dhe për shifrat gjithnjë në rritje të grave të dhunuara, vendosa të flas sot mbi këtë çështje, për të pare dhe kuptuar pak më mirë se çfarë konsiderohet dhunë dhe cilat janë pasojat e saj në jetën e një…

17.03.2020 | 17:10
Shenjtori i ditës

E martë, 17 mars 2020 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E MADHE TË PASHKËS Oshënar Aleksi, njeriu i Perëndisë. Episkop Patriku, ndriçuesi i Irlandës. – Oshënar Aleksi, njeriu i Perëndisë – Oshënar Aleksi lindi në Romë gjatë sundimit të perandorit Arkad (395-408). Prindërit e tij besimtarë ishin pa fëmijë për shumë vjet. I…

16.03.2020 | 17:30
E Diela e II e Kreshmëve (Shën Grigor Pallamai) – Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe gjithë Shqipërisë Fortlumturia e Tij, Anastasi

        radiongjallja.org

16.03.2020 | 17:27
E DIELA E DYTË E KRESHMËVE MITROPOLIA E SHENJTË E BERATIT• Krijuesi Dhe Krijesa

Krijuesi Dhe Krijesa “Ata do të prishen, po ti mbetesh” (Hebrenj 1:11). Gjithë fuqinë hyjnore të Birit të vetëmlindur të Perëndisë, Zotit tonë Jisu Krisht dhe epërsinë e Tij të pakrahasueshme nga engjëjt e shenjtë, na thekson dhe na mëson sot shën Pavli në leximin e apostullit të ditës. Krijuesi i botës, para se të…

16.03.2020 | 13:58
Oshënar Kristodhuli, çudib

E hënë, 16 mars 2020 – Shenjtori i ditës. JEMI NË KRESHMËN E MADHE TË PASHKËS Dëshmorët Savini, Juliani. Oshënarët Kristodhuli dhe Anini, çudibërës. – Oshënar Kristodhuli, çudibërës – Ky dishepull i shkëlqyer i Zotit lindi në një fshat të vogël të Bitinisë, rreth vitit 1020. I ndriçuar nga hiri, shkëlqeu në studime, gjatë të…

15.03.2020 | 18:35
Mitropoliti i Apollonisë dhe Fierit, Hirësia i Tij, Imzot Nikolla , predikim i mbajtur në Katedralen e Shën Gjergjit në Fier, në të Dielën e Dytë të Kreshmëve të Mëdha

Të dashur besimtarë, po jetojmë në një kohë të vështirë, për shkak të virusit që është përhapur. Të gjithë po vuajmë pasojat e kësaj vështirësie, të kësaj sëmundjeje. Por cfarë po bën kisha përball kësaj situate? Ju tashmë e dini vendimin që ka marr Sinodi i Shenjtë që të kontribuojmë dhe në mos përhapjen e…

15.03.2020 | 18:19
Shenjtori i ditës

E diel, 15 mars 2020 – Shenjtori i ditës. E Diela II Kreshmës – Grigor Pallamai. JEMI NË KRESHMËN E MADHE TË PASHKËS Apostull Aristovuli nga të 70-t, i Britanisë. Dëshmorët Romuli, Timolau etj. – Oshënar Grigor Pallamai – Ati ynë i shenjtë Grigori lindi në Konstandinopojë, më 1296. Prindërit e tij, aristokratë që emigruan…

Τα σημαντικότερα νέα