ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
17.01.2020 | 11:28
Mblidhet Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.01.2020, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2020. Kështu në mbledhjen e zhvilluar, merrnin pjesë krerët e pesë komuniteteve fetare në vend, bashkëdrejtues dhe të KNFSH-së, H. Bujar Spahiu, kryetar i Komuniteti Mysliman të Shqipërisë, Fortlumturia e tij…

17.01.2020 | 10:06
Rehabilitohet muri rrethues pranë kishës së “Shën Kollit” në Kalanë e Beratit

Specialistët e Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Berat po punojnë për mirëmbajtjen e murit rrethues pranë kishës së “Shën Kollit” në lagjen “Kala”. Sipas DRTK-së, ndërhyrja po kryhet në anën e sipërme pranë kishës, të ndërtuar që në shekullin e XVI. “Pas konstatimit të problematikës, ku rrëzimi i murit rrezikon dhe kalimin e qytetarëve në…

16.01.2020 | 15:19
Ekspozitë Ndërkombëtare e Fotografisë “Ngjyrat e Orthodhoksisë. Shqipëria”

Të dielën, 19 janar 2020, në orën 18:00, në Qendrën Kulturore të Katedrales Orthodhokse “Ngjallja e Krishtit”, në Tiranë do të hapet EKSPOZITA NDËRKOMBËTARE E FOTOGRAFISË “NGJYRAT E ORTHODHOKSISË. SHQIPËRIA”. Ekspozita organizohet nga Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, portali OrthPhoto.net dhe Departamenti i Botimeve i Kishës Orthodhokse të Polonisë dhe ka si qëllim të paraqesë…

16.01.2020 | 14:03
Miratohet restaurimi i pikturës murale në kishën e Shën Mërisë në Sinjë, Berat

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin e restaurimit të pikturës murale në kishën e Shën Mërisë”, Sinjë, Berat. “Projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Berat parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në pikturën murale të kishës”, sqaroi Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore. Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore mirëpret çdo bashkëpunim dhe mbështetje…

15.01.2020 | 14:21
Oshënar Pavli i Tebës. Oshënar Joan Kaliviti. Oshënar Mauri. Dëshmor Pansofi

  E mërkurë, 15 janar 2020 – Shenjtori i ditës. Ditë kreshme. Oshënar Pavli i Tebës. Oshënar Joan Kaliviti. Oshënar Mauri. Dëshmor Pansofi. – Oshënar Pavli i Tebës – Në kohën e perandorit Deci (rreth 250), kur derdhej gjaku i martirëve në të gjitha krahinat e Perandorisë Romake, në Tebaidën (Tebën) e Poshtme (Egjipt) jetonte…

14.01.2020 | 17:26
Komunitetet fetare në marshim paqeje në Elbasan

Vendi ynë, gjatë vitit që sapo lamë pas, u përball me sfida të ndryshme e të shumta, por që kulmuan me tërmetet e Shatorit dhe Nëntorit, duke sjellë pasoja të rënda, si me jetët e humbura nën rrënoja, ashtu edhe me shkatërrimin e banesave dhe ndërtesave në disa zona që tashmë i kemi parë dhe…

14.01.2020 | 15:10
Lajme nga Bota – Bullgari Fondi Evropian do të financojë restaurimin e pesë manastireve Orthodhokse

Fondi Evropian do të financojë restaurimin e pesë manastireve. Ministria e Zhvllimit Rajonal dhe Veprave sociale ka deklaruar se pesë prej manastireve më të hershëm të Bullgarisë: Backovski, Trajanski, Kremikovski, Kilifarevski dhe Plakovski , të cilat janë deklaruar dhe monumente kulture, do të restaurohen së shpejti me ndihmën e Fondit Evropian. Në manastirin e “Marrjes…

13.01.2020 | 13:26
Dëshmorët Ermili, Stratoniku. Oshënar Maksim Kafsokaliviti. Oshënar Jakovi i Nisivës

SHENJTORI I DITES. E hënë, 13 janar 2020 Dëshmorët Ermili, Stratoniku. Oshënar Maksim Kafsokaliviti. Oshënar Jakovi i Nisivës – Dëshmorët Ermili, Stratoniku – Shën Ermili ishte dhjak në Singidunum (Beograd), në kohën kur mbretëronte perandori Licinius (324). U denoncua nga paganët dhe i priti me gëzim e me padurim ushtarët që erdhën ta arrestonin. E…

13.01.2020 | 13:21
Leximet biblike

E hënë, 13 janar 2020 – Leximet biblike. APOSTULLI – Romakëve 5:1-10. Si u drejtësuam pra prej besimi, kemi paqe me Perëndinë me anë të Zotit tonë Jisu Krisht, prej të cilit kemi edhe hyrjen me anë të besimit në këtë hir, në të cilin qëndrojmë; edhe mburremi në shpresën e lavdisë së Perëndisë. Edhe…

Τα σημαντικότερα νέα