16/10/2018 16/10/2018 “Η φιλοδοξία της Ρωσίας να αποτελέσει το κέντρο του Ορθοδόξου κόσμου απειλεί να καταλήξει στην απομόνωσή της” αναφέρει σε άποψή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o αρθρογράφος Leonid Bershidsky, επισημαίνοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία “είναι πιο κοντά από ποτέ σε ένα σχίσμα που θα προσέδιδε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν...
16 Οκτωβρίου, 2018 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 12:13

Bloomberg: Πούτιν, ο μεγάλος χαμένος από το Ορθόδοξο Σχίσμα

Διαδώστε:
Bloomberg: Πούτιν, ο μεγάλος χαμένος από το Ορθόδοξο Σχίσμα

“Η φιλοδοξία της Ρωσίας να αποτελέσει το κέντρο του Ορθοδόξου κόσμου απειλεί να καταλήξει στην απομόνωσή της” αναφέρει σε άποψή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o αρθρογράφος Leonid Bershidsky, επισημαίνοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία “είναι πιο κοντά από ποτέ σε ένα σχίσμα που θα προσέδιδε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν του βασιλιά Ερρίκου, όταν διεχώρισε την Εκκλησία της Αγγλίας από τη Ρώμη τον 16ο αιώνα”.
Ο κ. Leonid Bershidsky εκτιμά ωστόσο, ότι η πορεία για την Πούτιν μοιάζει αδιέξοδη καθώς αφενός κινδυνεύει με απομονωτισμό και αφετέρου “αν κάνει πίσω τώρα” αυτό θα σημάνει την ταπείνωσή του από τους Ουκρανούς, τους οποίους έχει “τρομοκρατήσει αδίστακτα”.
“Είναι αμφίβολο ότι ο Πούτιν, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει τη δύναμη της εκκλησίας στην υπηρεσία της νεοϊμπεριαλιστικής ιδεολογίας του, θέλει να παίξει τον Ερρίκο, τον μοναχό του Tudor ο οποίος ήταν αρχικά ένας αφοσιωμένος καθολικός αλλά στη συνέχεια αμφισβήτησε την πνευματική εξουσία της Ρώμης. Η διεθνής εμβέλεια της Ρωσικής Εκκλησίας είναι σημαντική για τον Ρώσο ηγέτη” συνεχίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg, υπενθυμίζοντας πάντως, ότι ο Βλ. Πούτιν έχει επισκεφθεί δύο φορές το Αγιο Όρος, το οποίο εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων