27/09/2019 27/09/2019 Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Λογγοβάρδας Πάρου († 1980) Να θυμόμαστε πάντα τον Θεό, επειδή όπως έλεγε και ο Μέγας Βασίλειος, πέφτουμε στην παγίδα της αμαρτίας όταν ο Θεός είναι απών. Όταν λησμονάμε το Θεό, ξεχνάμε ότι είναι πανταχού παρών και ότι δεν διαφεύγει της προσοχής του ούτε το καλό ούτε το κακό. Να θυμόμαστε...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:13

“Όταν λησμονάμε το Θεό, ξεχνάμε ότι είναι πανταχού παρών”

Διαδώστε:
“Όταν λησμονάμε το Θεό, ξεχνάμε ότι είναι πανταχού παρών”

Να θυμόμαστε πάντα τον Θεό, επειδή όπως έλεγε και ο Μέγας Βασίλειος, πέφτουμε στην παγίδα της αμαρτίας όταν ο Θεός είναι απών. Όταν λησμονάμε το Θεό, ξεχνάμε ότι είναι πανταχού παρών και ότι δεν διαφεύγει της προσοχής του ούτε το καλό ούτε το κακό. Να θυμόμαστε τον θάνατο, γιατί  αυτός που θυμάται το θάνατο δεν του περνά από το μυαλό να αμαρτήσει. Να αγαπήσουμε το Θεό με όλη τη δύναμη της ψυχής, της καρδιάς και του μυαλού μας όπως και να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο μας όπως τον εαυτό μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων