13/02/2021 13/02/2021 «Τρεις είναι οι βασικοί μύθοι, πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η εκρηκτική ιδεολογία που εμφανίζεται στις μέρες μας ως τρομοκρατία (αν και αυτός είναι ένας χρονικά, κοινωνικά και πολιτικά απλουστευτικός ορισμός). Η ύπαρξη ενός αραβικού έθνους με κοινά χαρακτηριστικά, μιας ισλαμικής θρησκείας με αξιακό περιεχόμενο, που λειτουργεί ως συστατικό πνευματικό του στοιχείο, και μιας γηραλέας, παρηκμασμένης, χριστιανικής Δύσης, που πολεμά,...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 19:56

«Το Ισλάμ και η διεφθαρμένη Δύση»

Διαδώστε:
«Το Ισλάμ και η διεφθαρμένη Δύση»

«Τρεις είναι οι βασικοί μύθοι, πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η εκρηκτική ιδεολογία που εμφανίζεται στις μέρες μας ως τρομοκρατία (αν και αυτός είναι ένας χρονικά, κοινωνικά και πολιτικά απλουστευτικός
ορισμός). Η ύπαρξη ενός αραβικού έθνους με κοινά χαρακτηριστικά, μιας ισλαμικής θρησκείας με αξιακό περιεχόμενο, που λειτουργεί ως συστατικό πνευματικό του στοιχείο, και μιας γηραλέας, παρηκμασμένης, χριστιανικής Δύσης, που πολεμά, ακρωτηριάζει και δολοφονεί το πρώτο από την εποχή των Σταυροφοριών και μέχρι σήμερα, μέσα από την πνευματική και ηθική της παρακμή, τον σατανικό της καταναλωτισμό και την καταλυτική αθεϊστική της επίδραση στους ανθρώπους και τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο».

Από τον πρόλογο του άρθρου «Το Ισλάμ και η διεφθαρμένη Δύση» του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Δρος Θεολογίας – Φιλολόγου, Διευθυντού Εκδόσεως του περιοδικού “ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ” και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων