06/09/2018 16/10/2018 Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός στήν Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας επ’ ευκαιρία της μνήμης του προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου και της ανάμνησεως του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, εν μέσῳ Κληρικών της Ιεράς Μητροποόλεως, καλλικελάδων...
06 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 11:02

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός στήν Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας επ’ ευκαιρία της μνήμης του προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου και της ανάμνησεως του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, εν μέσῳ Κληρικών της Ιεράς Μητροποόλεως, καλλικελάδων ιεροψαλτών και πλήθους προσκυνητών της Ιεράς Μονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό. Τον θείο Λόγο εκηρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μωϋσής Καψάλης.


Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 6η Σεπτεμβρίου ετελέσθη ο Όρθρος και εν συνεχείᾳ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου.

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας βρίσκεται στην καρδιά του Πάρνωνα και είναι κτισμένη σαν αετοφωλιά σε εναν τεράστιο βράχο, απ’ όπου μπορεί ο κάθε επισκέπτης και προσκυνητής της Μονής να θαυμάσει την καταπράσινη και κατάφυτη από αιωνόβια πλατάνια χαράδρα του ποταμού Τάνου, αλλά ταυτόχρονα και την επιμονή και θέληση των κτητόρων της Ιεράς Μονής, οι οποίοι κατόρθωσαν να σκαλίσουν τον βράχο και νά θεμελιώσουν σε τόσο δύσκολο σημείο τον αρχικό πυρήνα της Μονής (930 μ.Χ.).

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπίτας


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων