17/12/2019 17/12/2019 Πραγματοποιήθηκε, κατά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, με μεγάλη επιτυχία η 2η Παμμοναστική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή όλων των μοναχών των ιερών μοναστηριών της μητροπόλεως , με γενικό θέμα ‘’Θεμελιώδεις αρετές της μοναχικής πολιτείας ‘’. Το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία υπό του Σεβ....
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 18:30

2η Παμμοναστική σύναξη της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

Διαδώστε:
2η Παμμοναστική σύναξη της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

Πραγματοποιήθηκε, κατά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, με μεγάλη επιτυχία η 2η Παμμοναστική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή όλων των μοναχών των ιερών μοναστηριών της μητροπόλεως , με γενικό θέμα ‘’Θεμελιώδεις αρετές της μοναχικής πολιτείας ‘’.

Το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου , πλαισιούμενος από τους ιερομονάχους και ιεροδιακόνους της καθ’ ἡμας Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν Συνεχεία παρατέθηκε πρωινό στο αρχονταρίκι της μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος , κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως , και στην σύντομη παραινετική του προσλαλιά του, τόνισε το ύψος της μοναχικής κλίσεως και τους όρους της κοινοβιακής ζωής.

Εισηγήσεις έκαναν: α) ο Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονή Μεγάλου Μετεώρου Αρχ.Νήφων με θέμα «Η λατρεία στη ζωή του Μοναχού » , β) ο Αρχιμανδρίτης Βαρλαάμ αδελφός της Ιεράς Μονή Βαρλαάμ με θέμα «Υπακοή = Οδός σωτηρίας» , και γ) Η οσιωτάτη Μοναχή Θεοτέκνη αδερφή της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου με θέμα «Η καθαρότητα της καρδιάς και η μυριόκαρπη αρετή της ταπεινοφροσύνης».

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και μοναστηριακή τράπεζα .

Με την λήξη της 2η Παμμοναστικής Συνάξεως , ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού προκατόχου του κυρού Σεραφείμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων