12/03/2022 12/03/2022 Το Σάββατο του θαύματος τού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος δια των κολλύβων, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και μίλησε στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καμάρας στη μέση Κέρκυρα. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα όπου έψαλλαν ο πρωτοψάλτης και διευθυντής της σχολής Εκκλ. Μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως κ Νικόλαος Μακρόπουλος ο...
12 Μαρτίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 19:55

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καμάρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καμάρας

Το Σάββατο του θαύματος τού Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος δια των κολλύβων, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και μίλησε στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καμάρας στη μέση Κέρκυρα.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα όπου έψαλλαν ο πρωτοψάλτης και διευθυντής της σχολής Εκκλ. Μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως κ Νικόλαος Μακρόπουλος ο πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού Κέρκυρας κ Γεώργιος Λαβράνος και λοιποί ιεροψάλται, ομίλησε κάνοντας λόγο για την αληθινή νηστεία, την πνευματική νηστεία, την αποχή μας από τα πάθη που συνοψίζονται σε τρείς κατηγορίες στην Φιλοδοξίαν στην Φιλαυτίαν και στήν φιληδονίαν, που αυτά ακριβώς είναι δυνατόν να μας αποπροσανατολίσουν από τον θεόν αλλά και από την πορείαν συναντήσεώς μας με τον συνάνθρωπο, σήμερα εάν ο σύγχρονος άνθρωπος κλείστηκε στον εαυτό του πιστεύοντας πως έλυσε τα προβλήματά του αντίθετα πολύ περισσότερο τα περιέπλεξε.

Η αναλγησία της εποχής μας οφείλεται ακριβώς στην θεοποίηση του εγώ μας, ακόμη και τα πολεμικά φαινόμενα που παρακολουθούμε όλοι μας με κομμένη την ανάσα καί ότι δήποτε άλλο σαλεύει την κοινωνίαν μας και με τον Θεόν και με τούς ανθρώπους τούτο οφείλεται και στην φιλοδοξίαν μας και στην φιλαυτία μας και στην φιληδονία μας. Κάλεσε ο Σεβασμιώτατος σε συστράτευση και αγώνα πνευματικό για να επανέλθει η κοινωνία μας δια μέσου της αγίας απλότητος και του αγώνα μας όχι μόνο τώρα την Αγία Σαρακοστή αλλά συνεχώς να αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας καταξίωση και πρόοδο αλλά και σωτηρία μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων