18/03/2022 18/03/2022 Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του παλαιού Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το έργο προβλέπει την άρση ετοιμορροπίας της κτηριακής αποκατάστασης του παλαιού Ηγουμενείου και την αποκατάσταση του ΒΔ τμήματος διώροφου κτίσματος που απέκτησε χρήση Ηγουμενείου («αρχονταρίκι»), μετά την κατεδάφιση του αρχικού Ηγουμενείου και των...
18 Μαρτίου, 2022 - 14:44

Αναστηλώνουν το παλιό Ηγουμενείο σε ιστορική Μονή του Φόδελε

Διαδώστε:
Αναστηλώνουν το παλιό Ηγουμενείο σε ιστορική Μονή του Φόδελε

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του παλαιού Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το έργο προβλέπει την άρση ετοιμορροπίας της κτηριακής αποκατάστασης του παλαιού Ηγουμενείου και την αποκατάσταση του ΒΔ τμήματος διώροφου κτίσματος που απέκτησε χρήση Ηγουμενείου («αρχονταρίκι»), μετά την κατεδάφιση του αρχικού Ηγουμενείου και των λοιπών κτισμάτων της Μονής Αγίου Παντελεήμονα στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και μέχρι την εγκατάλειψή του στις αρχές του 2000.

Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Μαλεβιζίου, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων