01/03/2021 01/03/2021 Εκοιμήθη τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ θα ψαλεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 11.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Ο ενταφιασμός του θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς δίπλα στον...
01 Μαρτίου, 2021 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 20:53

Αυτή είναι η Μονή όπου θα ταφεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Κιλκισίου

Διαδώστε:
Αυτή είναι η Μονή όπου θα ταφεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Κιλκισίου

Εκοιμήθη τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ θα ψαλεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 11.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ο ενταφιασμός του θα γίνει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς δίπλα στον προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου Απόστολο.

Η Ιερά Μονή βρίσκεται δίπλα στην πόλη του Κιλκίς, στην περιοχή του Λόφου. Ο βραχώδης λόφος ο οποίος δεσπόζει της περιοχής, αποτελεί ένα εξαιρετικό, φυσικό οχυρωματικό έργο της φύσης. Είναι κυκλοτερής, απότομος, ηχηρά υψηλός και κυρίως ελεγχόμενος από όλες τις πλευρές του.

Επί πλέον από την κορυφή του ελέγχεται μια τεράστια περιοχή που αρχίζει από την ανατολική πεδιάδα του Αξιού μέχρι τις δυτικές παρυφές των Κρουσίων και από τα βόρεια υψώματα του Δυσώρου μέχρι τις προεκτάσεις του όρους Κισσού, που καταλήγουν στις όχθες του Γαλλικού ποταμού.

Η θεμελίωση του ναού του Αγίου Γεωργίου έγινε σε παλαιότερα υπολείμματα ναού. Σε αυτό συνηγορούν και τα λιθοδομικά στοιχεία του αλλά και τα ιστορικά δεδομένα.

Ο Ναός χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής των ναών του 19ου αιώνος είναι λιθόκτιστος ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής με υψηλό λιθόκτιστο κωδωνοστάσιο και εντός του Ναού υπάρχει απαράμμιλης τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο με χαρακτηριστικές εικόνες εξαιρετικής τέχνης του 19ου αιώνος.

Αξιόλογος και ο εικονογραφημένος Άμβωνας του Ναού και ο παλαιός Δεσποτικός θρόνος της ίδιας εποχής και τεχνοτροπίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων