10/11/2020 10/11/2020 Χωρίς την καθιερωμένη αγρυπνία που τελείται κάθε χρόνο τίμησαν τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου σήμερα στην Ιερά Μονή του οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Το πρωί της Τρίτης 10 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, επί τη μνήμη του Αγίου...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 14:26

Δεν τελέστηκε η καθιερωμένη αγρυπνία στη Μονή οσίου Λουκά

Διαδώστε:
Δεν τελέστηκε η καθιερωμένη αγρυπνία στη Μονή οσίου Λουκά

Χωρίς την καθιερωμένη αγρυπνία που τελείται κάθε χρόνο τίμησαν τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου σήμερα στην Ιερά Μονή του οσίου Λουκά στη Βοιωτία.

Το πρωί της Τρίτης 10 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, επί τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη καθώς και του Αγίου Σωσιπάτρου εκ των εβδομήκοντα μαθητών του Χριστού.

Στην Ιερά Μονή φυλάσσεται τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, καθώς και η τιμία κάρα του Αγίου Σωσιπάτρου και κάθε χρόνο στη μνήμη τους τελούνταν αγρυπνία, με την συμμετοχή πολλών πιστών, όμως φέτος λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη λοίμωξη «covid-19» δεν τελέστηκε η καθιερωμένη αγρυπνία.

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, ο οποίος πανηγυρίζει την 8η Νοεμβρίου την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Λεβαδείας. Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών, όπου συμμετείχε στην ιερά αγρυπνία, που τελέστηκε για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου για την ονομαστική του εορτή.

Το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, και ευχήθηκε στον εφημέριο του Ναού και Ηγούμενο της Ιεράς Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίων Αναργύρων πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Αυγέρο για την ονομαστική του εορτή.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου όλες οι Ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς τελούνται κεκλεισμένων των θυρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων