22/06/2020 22/06/2020  Η Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου της  Άνδρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καθιερωμένη αγρυπνία στην εορτή της Παναγίας της Μυροβλύτισσας, η οποία φέτος δεν θα τελεστεί. «Γνωρίζομεν εις τους ευσεβείς προσκυνητάς ότι κατά την σεπτήν εορτήν της Παναγίας Μυροβλυτίσσης εις τας αρχάς 2 (δυο) Ιουλίου, λόγω της επικρατούσης καταστάσεως δεν θα τελεσθή η καθιερωμένη...
22 Ιουνίου, 2020 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 16:56

Δεν θα γίνει η αγρυπνία της Παναγίας της Μυροβλύτισσας στην Άνδρο

Διαδώστε:
Δεν θα γίνει η αγρυπνία της Παναγίας της Μυροβλύτισσας στην Άνδρο

 Η Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου της  Άνδρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καθιερωμένη αγρυπνία στην εορτή της Παναγίας της Μυροβλύτισσας, η οποία φέτος δεν θα τελεστεί.

«Γνωρίζομεν εις τους ευσεβείς προσκυνητάς ότι κατά την σεπτήν εορτήν της Παναγίας Μυροβλυτίσσης εις τας αρχάς 2 (δυο) Ιουλίου, λόγω της επικρατούσης καταστάσεως δεν θα τελεσθή η καθιερωμένη Ιερά αγρυπνία αλλά την πρωϊαν ανήμερα της εορτής, στις 2 (δυο) Ιουλίου θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία και καθ’όλην την διάρκειαν της ημέρας η Ιερά Μονή θα παραμείνη ανοιχτή, τελούσα Ιεράς Παρακλήσεις δια τους προσερχομένους προς προσκύνησιν της σεπτής εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Απαγορεύεται η διανυκτέρευσις εις την Ιερά Μονή».

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την Άνδρο, στη Μονή βρίσκεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυροβλύτισσας «Ρίζα του Ιεσσαί», η οποία βρίσκεται στο καθολικό και μυροβλύζει. Η εικόνα ήρθε τον 16ο αιώνα  από την Παναγία των Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων