27/03/2024 27/03/2024 Την εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας «Άξιόν Εστι-Εμμαούς» Βαρνάβα Αττικής Μοναχής Φιλοθέης, κατά κόσμον Έλλης Δαρδαβέση, ανήγγειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις 26 Μαρτίου.  Η μακαριστή επί πολλές δεκαετίες εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή, αίροντας το βάρος της ευθύνης της εγκαθιδρύσεώς της, μετά του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος κυρού Κλεόπα, ενώ την 15η...
27 Μαρτίου, 2024 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 11:08

Εκδημία Καθηγουμένης Φιλοθέης Μοναχής της Ιεράς Μονής Παναγίας “Άξιον Εστι – Εμμαούς” Βαρνάβα Αττικής

Διαδώστε:
Εκδημία Καθηγουμένης Φιλοθέης Μοναχής της Ιεράς Μονής Παναγίας “Άξιον Εστι – Εμμαούς” Βαρνάβα Αττικής

Την εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας «Άξιόν Εστι-Εμμαούς» Βαρνάβα Αττικής Μοναχής Φιλοθέης, κατά κόσμον Έλλης Δαρδαβέση, ανήγγειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις 26 Μαρτίου. 

Η μακαριστή επί πολλές δεκαετίες εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή, αίροντας το βάρος της ευθύνης της εγκαθιδρύσεώς της, μετά του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος κυρού Κλεόπα, ενώ την 15η Μαΐου 2022 εκάρη Μοναχή υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Διακρίθηκε για την προσήλωσή της στην Ιερά Παράδοση, την αγάπη και την φιλανθρωπία της, την συνεχή προσφορά της προς την Εκκλησία και τον άνθρωπο και για την συμβολή της στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής θα ψαλλεί την Πέμπτη 28η Μαρτίου ώρα 3 μ.μ. στην Ιερά Μονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων