11/09/2021 11/09/2021 Εξεδήμησε προς Κύριον η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης, Ιερωνύμη μοναχή, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από επιπλοκές χρόνιας και πολυετούς ασθενείας, την οποία υπέμενε υποδειγματικά. Η γερόντισσα Ιερωνύμη καταγόταν από την Χαλκηδόνα του Ν. Θεσσαλονίκης και μετά τις σπουδές της εγκαταβίωσε στο Ι. Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (μετόχιον της...
11 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2021 - 10:30

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Ιερωνύμη της Μονής Τιμίου Σταυρού Εδέσσης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Γερόντισσα Ιερωνύμη της Μονής Τιμίου Σταυρού Εδέσσης

Εξεδήμησε προς Κύριον η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μεσημερίου Εδέσσης, Ιερωνύμη μοναχή, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από επιπλοκές χρόνιας και πολυετούς ασθενείας, την οποία υπέμενε υποδειγματικά.

Η γερόντισσα Ιερωνύμη καταγόταν από την Χαλκηδόνα του Ν. Θεσσαλονίκης και μετά τις σπουδές της εγκαταβίωσε στο Ι. Κοινόβιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (μετόχιον της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγ. Όρους). Στην συνέχεια με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ανέλαβε την Ηγουμενία της Ι. Μονής Τ. Σταυρού, στην οποία επιτέλεσε αξιόλογο πνευματικό αλλά και ανακαινιστικό έργο για περισσότερα από 15 έτη μέχρι και την κοίμησή της.

Το σκήνωμά της βρίσκεται από την Παρασκευή στο καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου και θα διανυκτερεύσει. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ το Σάββατο 11/9 και ώρα 12:00 μ. στο καθολικό της Ιεράς Μονής.

Είθε ο Κύριος να την αναπαύσει εν χώρα ζώντων, μετά δικαίων και οσίων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων