29/05/2019 29/05/2019 Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Αδελφότητα της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ιωήλ  Καλαμάτας με βαθεία θλίψη ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία της αειμνήστου Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής Γεροντίσσης Χριστονύμφης. Η Γερόντισσα Χριστονύμφη από το έτος 2007 έως σήμερα υπήρξε η κατά σειρά δεύτερη Καθηγουμένη του τότε Ιερού Ησυχαστηρίου του Προφήτου Ιωήλ, το...
29 Μαΐου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2019 - 9:26

Eκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας

Διαδώστε:
Eκοιμήθη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Αδελφότητα της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ιωήλ  Καλαμάτας με βαθεία θλίψη ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία της αειμνήστου Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής Γεροντίσσης Χριστονύμφης.

Η Γερόντισσα Χριστονύμφη από το έτος 2007 έως σήμερα υπήρξε η κατά σειρά δεύτερη Καθηγουμένη του τότε Ιερού Ησυχαστηρίου του Προφήτου Ιωήλ, το οποίον ίδρυσε ο Μακαριστός π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος με τη συμβολή των πρώτων Μοναζουσών, της Αειμνήστου Γεροντίσσης Πελαγίας (Κοτσώνη) και της ήδη Μακαριστής Γεροντίσσης Χριστονύμφης (Ζαλαχώρη), και εν συνεχεία  η πρώτη Καθηγουμένη της υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συσταθείσης Ι. Μονής.

Το σκήνωμα της Γεροντίσσης θα τεθεί σε προσκύνημα στο  Καθολικό της Μονής από το εσπέρας της Τετάρτης 29ης Μαϊου έως την Εξόδιο Ακολουθία που θα ψαλεί το απόγευμα της Πέμπτης  30ης  Μαϊου 2019  και ώρα 5:00 μ.μ. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Το πρωί  της Πέμπτης 30ης  Μαϊου 2019  θα τελεστεί θεία λειτουργία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μακαριστής Καθηγουμένης Χριστονύμφης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων