29/01/2022 30/01/2022 Το εξάμηνο μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Σεργίας ετελέσθη σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κοινωνικό τον Θείο Λόγο εκφώνησε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ιωακείμ Μούκανος που αναφέρθηκε στην εορτή της Ανακομιδής...
29 Ιανουαρίου, 2022 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2022 - 0:39

Εξάμηνο Μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Σεργίας

Διαδώστε:
Εξάμηνο Μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Σεργίας

Το εξάμηνο μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Σεργίας ετελέσθη σήμερα Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων πλαισιούμενος υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κοινωνικό τον Θείο Λόγο εκφώνησε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ιωακείμ Μούκανος που αναφέρθηκε στην εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Ιερομάρτυρος Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου και έκανε μνεία στη συμπλήρωση 27 ετών Θεοφιλούς Αρχιερατείας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ξάνθης.

Κατά το Ιερό Μνημόσυνο ομίλησε ο Ποιμενάρχης για την προσωπικότητα της Μακαριστής Σεργίας και τους αγώνες που κατέβαλε για το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης ομού μετά των αοιδίμων Μητροπολίτου Ξάνθης Κυρού Αντωνίου και Πρωτοσύγκελλου Αρχιμ. Αντωνίου Δαλάτση.

Επακολούθησε τρισάγιο επί του τάφου και η αδελφότητα της Μονής παρέθεσε πρωινό στον Μητροπολίτη, τους Πατέρες και τον λαό που τίμησε με την παρουσία του την μνήμη της εκλιπούσης Γεροντίσσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων