20/01/2023 20/01/2023 Εκτός από την περίτεχνη Ιερά Λάρνακα και πολλά άλλα αφιερώματα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πνευματικός πατέρας και προστάτης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, χθες το βράδυ, εν αναμονή του πρώτου επισήμου εορτασμού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, προσέφερε πριν από λίγο και ένα ιδιαίτερο δώρο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, στο ξημέρωμα...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 7:39

Ένα ειδικό δώρο από τον Φθιώτιδος Συμεών στην Μονή Αγάθωνος

Διαδώστε:
Ένα ειδικό δώρο από τον Φθιώτιδος Συμεών στην Μονή Αγάθωνος

Εκτός από την περίτεχνη Ιερά Λάρνακα και πολλά άλλα αφιερώματα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πνευματικός πατέρας και προστάτης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, χθες το βράδυ, εν αναμονή του πρώτου επισήμου εορτασμού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, προσέφερε πριν από λίγο και ένα ιδιαίτερο δώρο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, στο ξημέρωμα της μεγάλης αυριανής ημέρας.

Μία καλλιτεχνική και σπάνια αποτύπωση της «Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως της εν τω Αγιολογίω της Εκκλησίας Κατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου (Κορκολιάκου)» με την υπογραφή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου και περίτεχνες αγιογραφίες της Θείας Μεταμορφώσεως, της Παναγίας της Αγαθωνίτισσας, του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος, πρώτου Επισκόπου της εν Φθιώτιδι Εκκλησίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Το ιερό αυτό κειμήλιο το παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών ο Καθηγούμενος της Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, και πλέον από απόψε θα κοσμεί το θησαυροφυλάκιο της ιστορικής αυτής Μονής.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, το Ιερό Σκήνωμα, για μία και μοναδική φορά, θα εξέλθει από την Μονή και θα λιτανευθεί μέχρι την πόλη της Λαμίας και αναμένεται να το υποδεχθούν, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και πλήθος λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με την μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Όσιο Βησσαρίωνα

Ο Αρχιεπίσκοπος στον πρώτο εορτασμό του Αγ. Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στη Φθιώτιδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετονομασίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων