03/06/2020 03/06/2020 Η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού π. Μωυσεώς Λουκά, πραγματοποιήθηκε στον Εσπερινό, το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής. Στην Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, με την παρουσία και...
03 Ιουνίου, 2020 - 16:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 16:06

Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού

Διαδώστε:
Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού

Η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού π. Μωυσεώς Λουκά, πραγματοποιήθηκε στον Εσπερινό, το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, με την παρουσία και άλλων Ηγουμένων και εκπροσώπων άλλων Ιερών Μονών.

Μετά την Ακολουθία της Ενθρονίσεως, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, προσφώνησε και επεστήριξε με πνευματικούς λόγους τον νεοεκλεγέντα και ενθρονισθέντα Άγιο Καθηγούμενο, και απηύθυνε πατρικές συμβουλές και υποδείξεις προς τους πατέρες της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής. Στην αντιφώνηση του ο νέος Καθηγούμενος μίλησε για την Ιστορία της Μονής, εδοξολόγησε τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό για της δωρεές του και παρακάλεσε τους παρευρισκομένους πατέρες και αδελφούς να αναπέμπουν διηνεκή ικεσία για το ένθεο τέλος της ενεπιστευθείσης αυτώ αποστολής.

Ο νεός Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης π. Μωυσής, είναι ο τέταρτος κατά σειρά Ηγούμενος της Ιεράς Μονής από της ιδρύσεως της, και ενθρονίστηκε εις διαδοχήν του εκουσίως παραιτηθέντως λόγω γήρατος Προηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Σακκά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων