14/07/2023 14/07/2023 Το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο χωριό Ελεδιώ της επαρχίας Πάφου θα επαναλειτουργήσει μετά από δυο αιώνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του pafoslive.com.cy. Η Μονή άκμαζε κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Το 1821 οι Τούρκοι έσφαξαν τους μοναχούς και η Μονή διαλύθηκε. Ο Ναός συνέχισε να λειτουργεί ως ενοριακός ναός της παλαιάς κοινότητας Ελεδιώς μέχρι...
14 Ιουλίου, 2023 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 19:09

Επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης στην Πάφο μετά από δύο αιώνες

Διαδώστε:
Επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης στην Πάφο μετά από δύο αιώνες

Το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο χωριό Ελεδιώ της επαρχίας Πάφου θα επαναλειτουργήσει μετά από δυο αιώνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του pafoslive.com.cy.

Η Μονή άκμαζε κατά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Το 1821 οι Τούρκοι έσφαξαν τους μοναχούς και η Μονή διαλύθηκε. Ο Ναός συνέχισε να λειτουργεί ως ενοριακός ναός της παλαιάς κοινότητας Ελεδιώς μέχρι το 1953 όπου είχε καταρρεύσει από τον σεισμό.

Μετά τον σεισμό η κοινότητα Ελεδιώ καθώς και η γειτονική κοινότητα Αξύλου μετακινήθηκαν. Στη νέα κοινότητα, Ελεδιώ κτίστηκε νέος Ναός αφιερωμένος στην Αγία Ειρήνη.

Το κοινοτικό συμβούλιο εργάζεται άοκνα το τελευταίο διάστημα για την ανοικοδόμηση της μονής και την επαναλειτουργία της. Οι σχεδιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα προκηρύσσονται προσφορές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων