21/07/2019 21/07/2019 Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού και αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολίδακης επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη της Παναγίας Καλυβιανής, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Φαιστού και στενό συνεργάτη του κ. Γιάννη Φασομυτάκη, προκείμενου να συναντήσει την Ηγουμένη της Ιεράς Μόνης Τιμοθέη για να λάβει...
21 Ιουλίου, 2019 - 21:43

Επίσκεψη του νέου Δημάρχου Φαιστού στην Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής

Διαδώστε:
Επίσκεψη του νέου Δημάρχου Φαιστού στην Ι.Μ. Παναγίας Καλυβιανής

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού και αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολίδακης επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη της Παναγίας Καλυβιανής, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Φαιστού και στενό συνεργάτη του κ. Γιάννη Φασομυτάκη, προκείμενου να συναντήσει την Ηγουμένη της Ιεράς Μόνης Τιμοθέη για να λάβει την ευλογίας της και να ενημερωθεί για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το μοναστήρι.

kalyviani-1
Ο Δήμαρχος Φαιστού ασπάστηκε την εικόνα της Παναγίας Καλυβιανής σε κλίμα ιερής κατάνυξης και στην συνέχεια συνομίλησε με την Ηγουμένη της Μόνης, η οποία τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας μάλιστα ότι, οι προσδοκίες του κόσμου από την νέα Δημοτική Αρχή, είναι ιδιαιτέρα μεγάλες αλλά με την συνδρομή όλων μας και την βοήθεια της Παναγίας θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ηγουμένη Τιμοθέη, επίσης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τον καθημερινό αγώνα που δίνει μαζί με τις άλλες μονάχες για την όσο καλύτερη δυνατή λειτουργεία του μοναστηριού.

Με την σειρά του, ο κ Νικολιδάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τα λόγια της Ηγουμένης, δήλωσε ότι ήρθε σε έναν τόπο που αγαπά να προσευχηθεί για να πάρει δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τον περιμένει. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο αναγνωρισμένο και θεάρεστο κοινωνικό έργο που επιτελεί το μοναστήρι, επισημαίνοντας πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το σύνολο της νέας Δημοτικής Αρχής θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο τους. “Η Παναγία Καλυβιανή είναι μια σύγχρονη βασιλειάδα αγάπης και προσφοράς, είναι το θαύμα των ανθρώπων της πίστης και της δημιουργίας, το θαύμα του σύγχρονου ορθόδοξου μοναχισμού” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Νικολιδάκη. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Φαιστού, είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία σε εγκάρδιο κλίμα και με τον Πατήρ Νεκτάριο, τον πνευματικό καθοδηγητή της μονής.

Πηγή:www.cretapost.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων