22/02/2022 22/02/2022 «Οι Άγιοι Μάρτυρες, οι, εν τοις Ευγενίου, ακούμε…» Σημερινό κήρυγμα του γέροντος Γαβριήλ, Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, για τη μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων Βρέθηκαν τα λείψανά τους σε τόπο, στη Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, “Ευγενίου ” ο Τόπος εκείνος ονομαζόταν, στις αρχές του 7ου αιώνος, όταν Πατριάρχης ήταν ο Θωμάς, το 607-610....
22 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2022 - 18:48

Γέρων Γαβριήλ: Τα Άγια Λείψανα αποτελούν ρόδα νοητά και ταμεία χαρίτων

Διαδώστε:
Γέρων Γαβριήλ: Τα Άγια Λείψανα αποτελούν ρόδα νοητά και ταμεία χαρίτων

«Οι Άγιοι Μάρτυρες, οι, εν τοις Ευγενίου, ακούμε…»

  • Σημερινό κήρυγμα του γέροντος Γαβριήλ, Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, για τη μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Βρέθηκαν τα λείψανά τους σε τόπο, στη Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, “Ευγενίου ” ο Τόπος εκείνος ονομαζόταν, στις αρχές του 7ου αιώνος, όταν Πατριάρχης ήταν ο Θωμάς, το 607-610.
Ανεκαλύφθηκαν τα λείψανά τους, τα οποία όταν ανεκομίσθησαν, κατά την ανακομιδή τους, ευωδίασαν και εθεράπευσαν, πολλές ασθένειες. Αυτό κάνουν τα Άγια λείψανα, είναι πηγές Χάριτος και ιαμάτων!

Πάντοτε έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος ότι οστέα γυμνά εκβλύζουσιν ιάματα και μέσα σ’ αυτά, έλεγε, τα γυμνά λείψανα, τα πεθαμένα κόκκαλα, έλεγε, με συγχωρείτε, που λέμε, μέσα σ’ αυτά, στην Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ και σε όλα τα Άγια λείψανα κατοικούσε και κατοικεί, έλεγε, ψυχή και πνεύμα αθάνατον.

Εκεί κατοικεί και η Χάρις του Αγίου Πνεύματος και αποτελούν ρόδα νοητά, όπως λέει και το απολυτίκιο των Αγίων Μαρτύρων των εν τοις Ευγενίου και ταμεία Χαρίτων.
Γι’ αυτό και όσοι έρχονται με πίστη και προσκυνούν τα Άγια λείψανα του Αγίου Δαυίδ, ταχέως λαμβάνουν την ίαση και την υγεία.

Απ’ τα πολλά θαύματα που υπάρχουν καταγεγραμμένα , αναφέρομε αυτό που ο Άγιος Δαυίδ με την Αγία του Κάρα και με την ευλογία του Αγίου Γέροντος Κυρίλλου και την πίστη του Θεοφάνη του Κανέλλου, από την Αθήνα, ο οποίος είχε καρκίνο στο λαιμό και ήταν καταδικασμένος κατά την επιστήμη, ήρθε, τον σταύρωσε ο Άγιος Γέροντας Κύριλλος μ’ αυτά τα γυμνά λείψανα, που είναι γεμάτα Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και έχουν περάσει πόσα χρόνια και ζει και βασιλεύει.

Μ’ αυτά τα γυμνά λείψανα, τα ιερά λείψανα του χεριού του Αγίου Δαυίδ, σταυρώσαμε τη Βασιλική από την Αθήνα, από τον Άγιο Δημήτριο, απ’ το Μπραχάμι, που είχε κατάστημα ενδυμάτων.
Δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της, σχεδόν ακινητοποιημένη, υποβασταζομένη.

Ήρθε, με πόνους φρικτούς, σταυρώθηκε με το χεράκι του Αγίου Δαυίδ και η πίστις της έφερε το αποτέλεσμα και σήμερα χαίρει άκρας υγείας.
Θεραπεύει η Χάρις των Αγίων λειψάνων και την ψυχή και το σώμα.

Έτσι, όσοι προστρέχουν με πίστη σύντομα λαμβάνουν αυτά που αιτούνται, όπως μας περιγράφουν εδώ και με διάφορα γράμματα η Φανουράκη Αναστασία, η Κοτσαντοπάνη Αντιγόνη από το Ηράκλειο που ήρθαν εγονάτισαν και προσευχήθηκαν στην ιερή εικόνα του Αγίου Δαυίδ, του Αγίου Ιακώβου, στα Άγια λείψανα του Αγίου Δαυίδ, στον τάφο του Αγίου Ιακώβου για να τους βοηθήσουν, σε κάποια σοβαρά προβλήματά τους.

Με τη δύναμη του Θεού, λένε, και του Οσίου, τα αιτήματά μας πραγματοποιήθηκαν.
Γι’ αυτό, σας στέλνομε αυτά τα τάματα για να ευχαριστήσομε τον Όσιο Δαυίδ και τον Άγιο Ιάκωβο και να δοξαστεί το όνομα του Θεού.

Όσοι λοιπόν προστρέχομε με πίστη, ανάλογα με την πίστη που έχομε, έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος, λαμβάνομε αυτά που ζητάμε από τους Αγίους μας.
Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός Ημών ελέησον και σώσον ημάς».

Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, 22/2/2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων