07/03/2024 07/03/2024 Ιερές Μονές της Αγιοτόκου Κύπρου επισκέπτεται η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Μετά την πολυήμερη παραμονή της σε αρκετές Ιεράς Μητροπόλεις, όπου χιλιάδες λαού προσκύνηση την Αγία Ζώνη, τα πνευματικά προπύργια της Μεγαλονήσου έχουν την ευλογία να υποδέχονται το Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας. Κύπρος,...
07 Μαρτίου, 2024 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 11:01

Η Αγία Ζώνη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Αγία Ζώνη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού (ΦΩΤΟ)

Ιερές Μονές της Αγιοτόκου Κύπρου επισκέπτεται η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Μετά την πολυήμερη παραμονή της σε αρκετές Ιεράς Μητροπόλεις, όπου χιλιάδες λαού προσκύνηση την Αγία Ζώνη, τα πνευματικά προπύργια της Μεγαλονήσου έχουν την ευλογία να υποδέχονται το Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Κύπρος, Αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή της από την Κύπρο, η Αγία Ζώνη της Παναγίας εκομίσθη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού. Την Αγία Ζώνη κόμισε στην Ιερά Μόνη ο Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε δέηση και εν συνεχεία ιερά αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Κατά την επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στη Μονή, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Η Αγία Ζώνη αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Ιερά Μονή με προορισμό το παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας από όπου θα αναχωρήσει για την επιστροφή της στο Άγιον Όρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων