13/10/2021 13/10/2021 Με την παρουσία πλήθους πιστών, να συμμετέχουν έξωθεν του Καθολικού της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, τηρουμένων των μέτρων περιφρούρησης της δημόσιας υγείας, τελέσθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής πλέον Γεροντίσσης Αναστασίας, Καθηγουμένης της ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Μεσσηνίας. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 20:47

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γεροντίσσης Αναστασίας

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία της Γεροντίσσης Αναστασίας

Με την παρουσία πλήθους πιστών, να συμμετέχουν έξωθεν του Καθολικού της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, τηρουμένων των μέτρων περιφρούρησης της δημόσιας υγείας, τελέσθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής πλέον Γεροντίσσης Αναστασίας, Καθηγουμένης της ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Μεσσηνίας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά και κληρικών της πόλεως της Καλαμάτας, αλλά και Μοναζουσών από τις Αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ενώ άπαντα τα της Ιεράς Ακολουθίας και της ταφής είχε επιμεληθεί ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης.

Επίσης το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Μετά το πέρας της Εξοδίου, ακολούθησε η ταφή στον αύλειο χώρο της Μονής.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων