28/06/2021 28/06/2021 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και ευλαβείας τελέστηκε ο εσπερινός της μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, στην οποία ως γνωστόν βρίσκεται το σημείο που κατά την παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε προς τους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του. Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε...
28 Ιουνίου, 2021 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 22:23

Η Ιερά Μονή Βλατάδων τιμά τον Διδάσκαλο της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η Ιερά Μονή Βλατάδων τιμά τον Διδάσκαλο της Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και ευλαβείας τελέστηκε ο εσπερινός της μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και του Παύλου στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, στην οποία ως γνωστόν βρίσκεται το σημείο που κατά την παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε προς τους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του.

Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της πανηγυρικής αρτοκλασίας στο προαύλιο της Μονής, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Πέτρος Παναγιωτόπουλος εκφώνησε τον παύλειο λόγο: «Η εν ασθενεία καύχησις του Αποστόλου Παύλου και η σύγχρονη πανδημία».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –  Μόνη Βλατάδων: Η ανάδειξη ενός μοναδικού χειρογράφου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων