20/02/2021 20/02/2021 Η μοναχή Χαριτίνη εξελέγη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου Μετεώρων. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, πνευματικού της Μονής. Κατόπιν ψηφοφορίας των Αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Μετεώρων, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2021 - 22:47

Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου

Διαδώστε:
Η μοναχή Χαριτίνη νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου

Η μοναχή Χαριτίνη εξελέγη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρουσάνου Μετεώρων. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, πνευματικού της Μονής.

Κατόπιν ψηφοφορίας των Αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Μετεώρων, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Μονής, ανεδείχθη ως Καθηγουμένη της Μονής η πλειοψηφίσασα στις ψήφους των Αδελφών, Μοναχή Χαριτίνη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των εκλογών, ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέπεμψε ευχαριστιακή Δοξολογία και προσέφερε στη νεα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Ρουσάνου την ηγουμενική ραβδο, τον Μανδύα και τον επιστήθιο Σταυρό και εν συνεχεία την εγκατέστησε στον Ηγουμενικό Θρόνο. Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη η επίσημη Ενθρόνιση, θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων την Κυριακή των Απόκρεω 7 Μαρτίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  στην ως άνω Ιερά Μονή.

Η νεοεκλεγείσα Γερόντισσα Χαριτίνη, κατά κόσμον Βασιλική Καρανάσιου, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα και από μικρό παιδί γαλουχήθηκε στην πίστη από τους ευσεβείς της γονείς και τα κατηχητικά σχολεία της αδελφότητος ο ΣΩΤΗΡ. Στα μαθητικά της χρόνια πνευματικός της υπήρξε ο ενάρετος ιερομόναχος π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης.

Μετέπειτα την πνευματική της καθοδήγηση ανέλαβε ο έμπειρος Γέροντας Ισίδωρος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, ο οποίος υπήρξε και πνευματικός της οικογενείας της αλλά και της Ιεράς Μονής Ρουσάνου.

Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι καλλίφωνη και έχει πτυχίο βυζαντινής μουσικής.

Προσήλθε στην Ιερά Μονή Ρουσάνου ως δόκιμη το 2002 σε ηλικία 25 ετών. Χειροθετήθηκε ρασοφόρα μοναχή το 2005 και Μεγαλόσχημη το 2018.

Η Γερόντισσα Χαριτίνη διακρίνεται για την απλότητα, την ταπείνωση και την καλοσύνη της. Ευχόμαστε να πορευθεί στα ίχνη της Μακαριστής Γερόντισσας Φιλοθέης, την οποία υπεραγαπούσε.

Φωτογραφίες: Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ένα παλαιότερο οδοιπορικό του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ιερά Μονή Ρουσάνου στο οποίο η εψηφισμένη Ηγουμένη, μοναχή Χαριτίνη, μιλάει για τα ιερά σεβάσματα της Μονής.

Αποστολή Μετέωρα: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων