20/10/2021 20/10/2021 Με τους πιστούς να συρρέουν αδιάλειπτα για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμά του από χθες, που έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός, τελέστηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2021, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά η πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου του νησιού. Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 21:33

Κεφαλονιά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Γεράσιμο

Διαδώστε:
Κεφαλονιά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Γεράσιμο

Με τους πιστούς να συρρέουν αδιάλειπτα για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμά του από χθες, που έγινε ο πανηγυρικός Εσπερινός, τελέστηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2021, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά η πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Πολιούχου του νησιού.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Καλλίνικου και του οικείου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημήτριου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε πως παρά τις δυσκολίες της πανδημίας γιορτάζουμε ξανά την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γερασίμου στην ιερή μόνη των Ομαλών. Μίλησε, επίσης, για το θαυματουργό λείψανο του Αγίου Γερασίμου, καθώς και τον οσιακό βίο του. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, που για ακόμη μία φορά τον προσκάλεσε στο μεγάλο αυτό πανηγύρι για το νησί της Κεφαλονιάς και την Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός συνόδευσε το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου μέχρι τον περίβολο του μεγάλου ναού, όπου εψάλλησαν τα εγκώμια του Αγίου. Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ευχαρίστησε όσους και φέτος κατέφθασαν στην κοιλάδα των Ομαλών, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη χάρη του.

Στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής του νομού Παναγής Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο προσκεκλημένος δήμαρχος Σάμπατς Σερβίας, Αλεξάνταρ Πάγιτς (Aleksandar Pajic), οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σαμούρης και Σπύρος Ματιάτος, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Σπαθής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, κ.α.

Φωτογραφίες: Αντριάνα Καραντινού

Με πληροφορίες από: ekefalonia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων