27/03/2024 27/03/2024 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της συνάξεως του Παμμεγίστου Αρχαγγέλου Γαβριήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στην Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών ( Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ελεούσης) της Νήσου των Ιωαννίνων. Προ της Απολύσεως...
27 Μαρτίου, 2024 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 9:13

Κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών

Διαδώστε:
Κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της συνάξεως του Παμμεγίστου Αρχαγγέλου Γαβριήλ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στην Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπινών ( Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ελεούσης) της Νήσου των Ιωαννίνων.

Προ της Απολύσεως του εσπερινού τελέστηκε παρά του Σεβασμιωτάτου η Κουρά της δοκίμης Δώρας η οποία έλαβε το όνομα Δάμαρις προς τιμήν της Αγίας Δάμάρεως της πρώτης Χριστιανής γυναίκας των Αθηνών. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας στον λόγο του αναφέρθηκε στην ζωή του Μοναχού και επισήμανε τις δυσκολίες του μοναχικού βίου. Τέλος απηύθυνε ευχές στην νέα μοναχή και την προέτρεψε να γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων