28/01/2020 28/01/2020 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας τελέστηκε σήμερα στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Ρουσάνου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Χθες, πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Ιερά εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας της...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 15:59

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Παναγίας της Παραμυθίας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Παναγίας της Παραμυθίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας τελέστηκε σήμερα στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Ρουσάνου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Χθες, πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Ιερά εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας της Παραμυθίας που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για τη μεγάλη ευλογία που έδωσε χαρά στο ποίμνιο, ενώ από την πλευρά του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιστορία της θαυματουργής εικόνας και εκ παραλλήλου ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τη φιλοξενία.

«Η Παναγία μας πάντα μας παρηγορεί και πάντα μας σκεπάζει και γι αυτό να την παρακαλούμε και να προσευχόμαστε σε αυτήν. Να μην απογοητευόμαστε διότι πάντα έστω και την τελευταία στιγμή επεμβαίνει θαυματουργικά στη ζωή μας», είπε ο Γέροντας Εφραίμ.

Αποστολή Μετέωρα

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων