05/06/2022 05/06/2022 Στο Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εντός του Επισκοπείου, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Κυριακή 5 Ιουνίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο (εξάμηνο) υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μοναχού της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, π. Λουκά, κατά κόσμον Παναγιώτου Δημακάκου, καθηγητού της Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο...
05 Ιουνίου, 2022 - 19:17

Μνημόσυνο για τον Μοναχό Λουκά Βατοπαιδινό

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Μοναχό Λουκά Βατοπαιδινό

Στο Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εντός του Επισκοπείου, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Κυριακή 5 Ιουνίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο (εξάμηνο) υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μοναχού της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, π. Λουκά, κατά κόσμον Παναγιώτου Δημακάκου, καθηγητού της Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο π. Λουκάς κοιμήθηκε σε ηλικία 82 ετών,  την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το μεσημέρι, από φυσικά αιτία. Ο πρώην καθηγητής Ιατρικής που έγινε μοναχός τον Ιούλιο του 2019, στο Βατοπαίδι, αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο συμμετείχαν ιατροί – μαθητές του αειμνήστου, οι οποίοι ήλθαν εξ’ Αθηνών ως και συγχωριανοί του από το χωριό Καφιόνα της Μάνης.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου έγινε παρουσίαση του βιβλίου για τον αείμνηστο.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων