13/05/2021 13/05/2021 13Μαΐου 2012 – 13 Μαΐου 2021 Ήταν απόγευμα της 13ης Μαΐου του 2012 όταν ο Γέροντας Γαβριήλ αναλάμβανε το «τιμόνι» της ιστορικής Μονής του Οσίου Δαυίδ. Την ημέρα της ενθρονίσεώς του, ο γέροντας ζήτησε από τον Θεό τα εξής:  «…Παρακαλούμε εξ όλης μας της καρδίας τον Θεό των πατέρων ημών, όπως γίνη ίλεως και αποστείλη το άπειρο έλεός Του...
13 Μαΐου, 2021 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 16:13

Μονή Οσίου Δαυίδ: Εννιά χρόνια διακονίας του γέροντα Γαβριήλ

Διαδώστε:
Μονή Οσίου Δαυίδ: Εννιά χρόνια διακονίας του γέροντα Γαβριήλ

13Μαΐου 2012 – 13 Μαΐου 2021

Ήταν απόγευμα της 13ης Μαΐου του 2012 όταν ο Γέροντας Γαβριήλ αναλάμβανε το «τιμόνι» της ιστορικής Μονής του Οσίου Δαυίδ. Την ημέρα της ενθρονίσεώς του, ο γέροντας ζήτησε από τον Θεό τα εξής: 

«…Παρακαλούμε εξ όλης μας της καρδίας τον Θεό των πατέρων ημών, όπως γίνη ίλεως και αποστείλη το άπειρο έλεός Του και την παντοδύναμη βοήθειά Του, δια να πορευθούμε όλοι οι πατέρες της Μονής επί τα ίχνη των αγίων προκατόχων μας, τηρούντες πιστά όσα παρ’ αυτών παρελάβαμε, για να συνεχισθή έτσι απρόσκοπτα η προς την “Ανω Ιερουσαλήμ” σωστική πορεία της ιστορικής αυτής Μονής, η οποία στάθηκε εδώ και πεντακόσια χρόνια σαν φιλόστοργη μάννα στο πλευρό χιλιάδων ανθρώπων και ίνα οι πάντες, κληρικοί, μοναχοί και λαικοί, καταντήσωμεν εις τας Αυλάς του Κυρίου μας ευφραινόμενοι μετά πάντων των Αγίων. Αμήν!»

Συναισθήματα ανάμεικτα και πολύ έντονα διακατείχαν τους εκατοντάδες πιστούς, που από το πρωί προσέτρεξαν στο Μοναστήρι…
Ζωντανή και η παρουσία των Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου, ο Γέροντας Κύριλλος σαν να μην “έφυγε “…
Χαρμολύπη το πρωί της ίδιας μέρας, κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού αγίου Γέροντα Κυρίλλου και το απόγευμα, με χαρά και συγκίνηση, άπαντες, ανεξαιρέτως, βροντοφώναξαν το “Άξιος” για τον διάδοχό του Γέροντα Γαβριήλ.
«Βαριά η κληρονομιά», αλλά ικανός και ο «κληρονόμος» με δυνατούς και αγίους συμπαραστάτες..

Με τη Χάρη του Θεού πέρασαν εννιά χρόνια από τότε και ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, η ευλογημένη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία με τον Γέροντά της συνεχίζει την σωστική πορεία της και τα πνευματικά παιδιά των γερόντων της, που τους έζησαν, τους αγάπησαν και τους αγαπούν, νοιώθουν ευεργετημένα από τους Αγίους της Μονής και τους Γεροντάδες της. Τους “έπιασαν από το ράσο” και ακολουθούν.

Έτσι από χθες το βράδυ έγραψαν ευχόμενοι στον γέροντα:
Πολυσέβαστε και πολυαγαπητέ γέροντα,
εκφράζοντας πολλούς αδελφούς ευχόμαστε από το βάθος της καρδιάς μας, ο Θεός να είναι δίπλα σου, να σε φωτίζει και να σε στηρίζει στο έργο σου, και με την χάρη του Θεού η τελικλη ενθρόνισή σου να είναι επάξιος, δίπλα στον θρόνο του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων