15/01/2021 15/01/2021 Δείτε απόσπασμα από το χθεσινό κήρυγμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, όπου ο Γέροντας Γαβριήλ μιλά για τον 24χρονο Ιωάννη, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα της Αμαρύνθου ανήμερα των Θεοφανείων για να πιάσει τον σταυρό και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και τον αυχένα. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο γέροντας διηγήθηκε ένα...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 12:58

Ο Γέροντας Γαβριήλ για τον Ιωάννη της Εύβοιας 

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Γαβριήλ για τον Ιωάννη της Εύβοιας 

Δείτε απόσπασμα από το χθεσινό κήρυγμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, όπου ο Γέροντας Γαβριήλ μιλά για τον 24χρονο Ιωάννη, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα της Αμαρύνθου ανήμερα των Θεοφανείων για να πιάσει τον σταυρό και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και τον αυχένα.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο γέροντας διηγήθηκε ένα θαυμαστό γεγονός:

«…Προχθές ήλθε μία παρέα, φίλοι αυτού του παιδιού, του Ιωάννη, που έπεσε εκεί στην Εύβοια, σε κάποια θάλασσα, για να πιάσει τον Σταυρό, όπως είχαν κανονίσει -δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωση – και κτύπησε και ήταν σε κατάσταση φυτού, όπως μας είπαν. Προ ημερών είχε δώσει νωτιαίο μυελό στον αδελφό του Στέργιο, που ήταν καρκινοπαθής.
Μας παρακάλεσαν, φέραν ένα μπλουζάκι, το πήραμε, το φέραμε μέσα, το σταυρώσαμε με την Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, τους δώσαμε λαδάκι..
Πήγανε… και χθες πήρε τηλέφωνο ο φίλος του ο Ιωάννης, ο συνονόματός του, στον π. Πέτρο και του είπε ότι από την στιγμή που βάλαν το μπλουζάκι, το οποίο σταυρώσαμε, και τον άλειψε η μητέρα του με το λαδάκι του Οσίου Δαυίδ, το παλληκάρι συνήλθε, βρήκε τις αισθήσεις του, καταλάβαινε… Και έχει ο Θεός!

Βλέπουμε την Χάρη του Θεού ζωντανή και επαναλαμβάνω αυτό το πολύ όμορφο, που με απλά λόγια, έλεγε αυτός ο άνθρωπος του Θεού, ο άγιος διάδοχος του Αγίου Ιακώβου, ο Γέροντας Κύριλλος ότι ο Θεός περπατάει στη γη διά των Αγίων του…».

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Γέροντος Γαβριήλ Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, μετά την Θεία Λειτουργία από το Καθολικό της Μονής στις 14/1/2021)

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων