24/11/2022 24/11/2022 Η δεύτερη μετά το Γενέσιο Θεομητορική εορτή, των Εισοδίων, καθώς ακόμη εορτάζεται μέχρι την εορταστική Απόδοση, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να μεταβεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος και να προσκυνήσει την Παναγία μας στο μεγάλο και ιστορικό Μοναστήρι Της, της Εικοσιφοίνισσας. Και αυτό συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης των κτιτόρων Γερμανού και Διονυσίου....
24 Νοεμβρίου, 2022 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 18:29

Ο Μητροπολίτης Δράμας στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δράμας στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας

Η δεύτερη μετά το Γενέσιο Θεομητορική εορτή, των Εισοδίων, καθώς ακόμη εορτάζεται μέχρι την εορταστική Απόδοση, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να μεταβεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος και να προσκυνήσει την Παναγία μας στο μεγάλο και ιστορικό Μοναστήρι Της, της Εικοσιφοίνισσας. Και αυτό συνέπεσε με τον εορτασμό της μνήμης των κτιτόρων Γερμανού και Διονυσίου.

Η Καθηγουμένη Αντωνίνη μοναχή, μετά τη Δοξολογία που έγινε στο Καθολικό της Μονής, στην επίσημη προσφώνηση είπε μεταξύ άλλων πολλών: «Ο ερχομός Σας ήταν Θεού ευδοκία και από ο,τι γνωρίζουμε σέβεσθε τις αρχές και τα εντάλματα της αγγελικής πολιτείας και ως εκ τούτου η παρουσία Σας αποτελεί δώρο Θεού».

Η αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου περιελάμβανε εν περιλήψει τα εξής: «Ο πάνσεπτος Ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου και αποτελεί ευλογία για εμένα η υποδοχή που μου γίνεται την εορτάσιμη αυτή περίοδο και αξιώνομαι να προσκυνήσω την άχραντη μορφή της Θεοτόκου».

Ευχαριστώντας την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής καθώς και την Αδελφότητα, προσέθεσε:

«Η κάθε Μονή οφείλει να είναι εργαστήριο αγιότητος. Ο αγώνας είναι πάντοτε απαιτητικός και κοπιαστικός. Δοκιμάζεσθε όμως μέσα στην Αδελφότητα, όπως και κάθε Αδελφότητα μέσα στα Μοναστήρια. Η δοκιμασία φέρνει πάντοτε αγαθά αποτελέσματα, όταν ταπεινώνεται η μοναχή και διατηρεί πάντοτε την αγάπη του Χριστού για τις υπόλοιπες αδελφές. Συνιστώ η ενότητα και η προθυμία, με κορυφαία την αρετή των αρετών την αγάπη, να πρυτανεύει στις μεταξύ σας σχέσεις. Να διαθέτετε άριστο πνεύμα φιλοξενίας, έτσι ώστε να δίδετε μαρτυρία ότι ο Χριστός βασιλεύει στην αντιμετώπιση των αναγκεμένων αδελφών μας. Οι προσκυνητές να επαναπαύονται και να παραδειγματίζονται βλέποντας την ανθρωπιά και το φιλότιμό σας. Ωσαύτως και εσείς να μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αλλοτριώνεται από το κοσμικό φρόνημα των προσκυνητών, καθώς και οι λαικοί να προσέρχονται ως προσκυνητές, τηρούντες το πρόγραμμα της Μονής».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προέστη και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κατά την Αγρυπνία, και στο τέλος το κτιτορικό μνημόσυνο εις τιμήν και μνήμην των αγίων Γερμανού και Διονυσίου του Α΄ Οικουμενικού Πατριάρχου, και εις συγχώρησιν και ανάπαυσιν της μακράς σειράς των Μονασάντων στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι.

Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων