01/10/2020 01/10/2020 Στην Ιερά Μονή Γοργοϋπηκόου στην Ιωνία τελέστηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της ομώνυμης εφέστιας Ιεράς Εικόνος. Στην Ιερή Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Αναστασιάδης είχε το διακόνημα του λόγου. Ο ομιλητής υπογράμμισε το μεγαλείο της Θεομητορικής Παρουσίας το οποίο με τρόπο...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 15:12

Πανηγυρικός Εσπερινός για την εφέστια Εικόνα της “Γοργοεπηκόου”

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός για την εφέστια Εικόνα της “Γοργοεπηκόου”

Στην Ιερά Μονή Γοργοϋπηκόου στην Ιωνία τελέστηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της ομώνυμης εφέστιας Ιεράς Εικόνος. Στην Ιερή Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Παντελεήμων Αναστασιάδης είχε το διακόνημα του λόγου. Ο ομιλητής υπογράμμισε το μεγαλείο της Θεομητορικής Παρουσίας το οποίο με τρόπο θαυμαστό αναδεικνυόταν μέσα από τη σιωπή Της.

«Ένας λόγος αρκεί για να ανυψώσει την ψυχή μας, συμπλήρωσε ο πατήρ Παντελεήμων, και να μας καταστήσει αγιότερους. Η Παναγία μας με τη συγκατάθεση Της στο θέλημα του Θεού άνοιξε για εμάς τις πύλες του Ουρανού. Η Θεοτόκος είναι ένα Μυστήριο που αποκαλύπτεται μόνον μέσα στην Εκκλησία. Σήμερα, εναποθέτουμε την «πάσαν ελπίδα μας» στην Παναγία μας, την «μόνην βεβαίαν άγκυραν ελπίδος».

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, αφού πρωτίστως επεσήμανε την ευλογητική παρουσία της Παναγίας μας, μέσα από το μικρομονάστηρό της, στην είσοδο της πόλης.

«Δείξον ημίν την όψιν Σου εν τω καιρώ των θλίψεων», αυτός ο υμνολογικός στίχος, είπε ο Σεβασμιώτατος, αποτελεί την εγκάρδια ευχή μου: ας εμφανίσει η Παναγία μας τη γλυκιά παρακλητική Της όψη στις ψυχές όλων σας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Αθανάσιο Σκαρκαλά που ως φύλαξ άγγελος διακονεί την Παναγία.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων